Video του 5ου ΓΕΛ για τον 5ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία»

video 5o gel

«Ανάποδος Πλανήτης» είναι ο τίτλος της ταινίας με την οποία το 5ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετείχε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας Πλανήτης...μια ευκαιρία». Το διαγωνισμό αυτό συνδιοργάνωσαν το 2015 η ΝΕΡΙΤ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Eduardo Galeano «Ένας κόσμος ανάποδα» με σκοπό τη μετάδοση μηνυμάτων οικολογικής και ανθρωπιστικής συνείδησης.

Στον ανάποδο πλανήτη

– υπάρχουν πολίτες και όχι καταναλωτές

– ζουν άνθρωποι και όχι κοινό

– το σίδερο μαθαίνει να επιπλέει και ο φελλός να βυθίζεται

– οι άνθρωποι αγαπούν τη γη που τους χαρίζει τροφή.

Συντελεστές της ταινίας οι μαθητές και μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Βέροιας:

Αφεντουλίδης Ανδρέας, Δέτσου Άννα, Ζαρογιάννης Αλέξανδρος, Ιωαννίδης Στέργιος, Ιωσηφίδου Γρηγορία, Κανάρη Όλγα, Κουκουρίκης Δημήτρης, Κουμπατής Νίκος, Λαζόπουλος Γιάννης, Μεϊμαρίδου Μάγδα, Μοτσιόπουλος Βασίλης, Μπόμπας Γιώργος, Νταμοτσίδης Βλαδίμηρος, Ντόκα Αναστασία, Οικονομίδου Κατερίνα, Παρασκευαΐδης Βαγγέλης, Ράλλης Κώστας, Σακκάς Νίκος, Σελάμι Ασημίνα, Σοφάκης Κώστας, Σπυριδωνίδου Ευαγγελία, Στεργιόπουλος Στέφανος.

Πρωτότυπη μουσική επιμέλεια: Κουκουρίκης Δημήτρης.

Σκηνοθεσία, επεξεργασία του βίντεο: Φρη Ράιντερ.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Χαρά Αξούριστου και Κατερίνα Τότσκα συγχαίρουν τα παιδιά για τον ενθουσιασμό, τη χαρά, το δημιουργικό πάθος και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας!