Πρόγραμμα eTwinning ανταλλαγής μαθητών «Come and meet us at our place» από το 5ο ΓΕΛ Βέροιας

Italians visit Greece 2015

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας, στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος «Come and meet us at our place», υποδέχτηκε το Λύκειο «S. Anguissola» της πόλης Cremona, Ιταλία από τις 19 εως 24 Απριλίου. Την ιταλική αποστολή αποτελούσαν 11 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και σχολική ζωή και συμμετείχαν σε δραστηριότητες που οργανώθηκαν από το 5ο ΓΕΛ Βεροίας και οι οποίες συνέβαλαν στο να κοινωνικοποιηθούν, να κάνουν φίλους, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις της αγγλικής, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, να μάθουν να στέκονται στα πόδια τους . Γνώρισαν την ιστορία του τόπου μας μέσα από το μουσείο της Βεργίνας, και την περιήγηση στην πόλη. Στο Δημαρχείο τους υποδέχτηκε θερμά ο αντιδήμαρχος παιδείας . Ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και στα Μετέωρα.

Οι ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία από τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου οι οποίες πραγματικά τους αγκάλιασαν και τους μετέδωσαν τις ελληνικές αξίες. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής είναι Κώστας Ράλλης, Πολυχρόνης Ζαφειρίου, Taylor Εξιζίδης Meier, Ιφιγένεια Παυλίδου, Βασιλική Τσακπίνη, Ραφαέλα Μανωιλίδου, Ελένη Μαυροπούλου, Ολυμπία Μελιοπούλου, Βικτωρία Κατσιγιάννη, Μύριαμ Κοτίδου.

To 5ο ΓΕΛ Βεροίας - 10 μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί είχαν επισκεφτεί το ιταλικό σχολείο τον Μάρτιο. Εκεί διδάχτηκαν ιταλικά και δίδαξαν ελληνικά – καθημερινές εκφράσεις. Οι μαθητές φιλοξενηθήκαν από ιταλικές οικογένειες, μετέφεραν την ελληνική κουλτούρα μέσα από τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, επισκέφτηκαν το Μιλάνο, την Βερόνα, ξεναγήθηκαν στην πόλη της Κρεμόνα και στο μουσείο Βιολιού, όπου φυλάσσονται περίφημα βιολιά κατασκευασμένα από τον A. Stradivari. Στο μουσείο κατέπληξαν με τις γνώσεις τους την ξεναγό, τόσο στην υποβολή ερωτήσεων, αλλά και στις απαντήσεις που έδωσαν.

Το ευρωπαϊκό eTwinning έργο «Come and meet us at our place» αποτελεί συνέχεια του περσινού «What's up in Europe?», το οποίο μετά από αξιολογήσεις κατέλαβε θέση στη λίστα των επίλεκτων έργων στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό eTwinning 2015.