Επίσκεψη μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στη Βεργίνα

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βεργίνας επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, την Τρίτη 22 Απριλίου 2015, με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς κ. Λώτη Παναγιώτα, κ. Μητροπούλου Ολυμπία, κ. Σιδεροπούλου Αγνή και κ. Μπάκη Ελένη.

Στη συνέχεια συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες». Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στόχο έχει να παρουσιάσει όψεις του αρχαίου βίου στην κοιτίδα του μακεδονικού βασιλείου και πρωτεύουσα του κράτους, προσεγγίζοντας πτυχές των θεσμών της εκπαίδευσης, της παιδικής ηλικίας, της εφηβείας και της ενηλικίωσης. Απευθύνεται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών και σε διαμορφωμένο χώρο στο πρώην Δημαρχείο της Βεργίνας.

Οι δραστηριότητες στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι γνωστικού και δημιουργικού χαρακτήρα: γνωριμία με τις ασχολίες «παίδων» και «εφήβων» στη βασιλική αυλή, την εκπαίδευσή και την αμφίεσή τους, το γυμνάσιο και τον οίκο. Περιλαμβάνονται δραστηριότητες, όπως κατασκευή ενδυμάτων, καυσίας, υφαντού σε αργαλειό, παζλ και αναμνηστικού της επίσκεψης από πηλό.

Τα παιδιά επέστρεψαν ενθουσιασμένα και γεμάτα με όμορφες εντυπώσεις. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους που υλοποιούν το ανωτέρω πρόγραμμα!