Βεσυρόπουλος: "Άμεσα η παράταση για την εξόφληση των επιταγών"

besiropoulos

Ως ένα θετικό βήμα μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών στην Ερώτηση που είχε καταθέσει, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την ανάγκη να δοθεί παράταση στην εξόφληση των επιταγών, λόγω των capital controls που επιβλήθηκαν στις τράπεζες, πριν από την καταχώριση των εκδοτών των ακάλυπτων επιταγών, στην «μαύρη» λίστα του «Τειρεσία».

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στην ερώτηση που είχε καταθέσει, προ ημερών, είχε επισημάνει τον κίνδυνο, ότι εκατοντάδες επιχειρήσεις θα βρεθούν σε αδυναμία να εξοφλήσουν μεγάλο αριθμό επιταγών, που είχαν εκδώσει και οι οποίες έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και 30 Ιουλίου 2015, μετά την επιβολή των capital controls.

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μετά από ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Ημαθίας, αναμένεται να δώσει δυνατότητα εξόφλησης των επιταγών ως το τέλος Σεπτεμβρίου και όχι εντός 8 ημερών όπως προβλέπεται, χωρίς να ενεργοποιηθεί ο «Τειρεσίας», προκειμένου να παραταθεί η εξόφληση των επιταγών, που δεν εξοφλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Έτσι, δημιουργείται ένα «δίχτυ» ασφαλείας, καθώς καμία επιχείρηση και κανένας επαγγελματίας δεν θα κινδυνεύει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και την εξόφληση των επιταγών να ενταχθεί στον «Τειρεσία».