Αφοί Καρυπίδη: Συνεργασία με τα Ελληνικά Μάρκετ

Σε συζητήσεις για συνεργασία με τη Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες (Ελληνικά Μάρκετ) βρίσκεται η Αφοί Καρυπίδη για τα 140 καταστήματα σούπερ μάρκετ που διατηρεί, μετά τη λύση της σύμβασης δικαιόχρησης με τη Μαρινόπουλος.

Πρόκειται για τα πρώην καταστήματα Αρβανιτίδης, σχεδόν όλα στη Βόρεια Ελλάδα και με σημαντική παρουσία στη Θεσσαλονίκης (50 σημεία), αλλά και σε Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπό το franchise της Μαρινόπουλος, ο τζίρος τους κινήθηκε το 2015 στην περιοχή των 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής" ο γενικός διευθυντής της Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Ιωάννης Πηλίδης επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες, αποκαλύπτοντας ότι, εδώ και μία εβδομάδα, η συνεργασία των δύο μερών έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο τροφοδοσίας. Αλλωστε, το 10% περίπου του τζίρου της Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες προέρχεται από χονδρεμπορικές πωλήσεις και το υπόλοιπο 90% από τη λιανική, μέσω των αδελφών αλυσίδων Ελληνικά Μάρκετ και Πρόοδος. 

Σύμφωνα με τον κ. Πηλίδη, οι συζητήσεις με την Αφοί Καρυπίδη ξεκινούν από τη διεύρυνση της τροφοδοσίας των πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης με νέους κωδικούς προϊόντων και φθάνουν μέχρι και τη συμμετοχή της Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες στο management των καταστημάτων. Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα επαφές και με τις Μασούτης, Βασιλόπουλος αλλά και τον όμιλο Βερούκα, χωρίς αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη βορειοελλαδική Μασούτης. 

«Οι συζητήσεις με τον κ. Καρυπίδη συνεχίζονται, είναι δική του η απόφαση το αν θα προχωρήσει αυτόνομα ή με συνεργασία. Εμείς θεωρούμε ενδιαφέρουσα περίπτωση τα σούπερ μάρκετ της Καρυπίδης, καθώς εκτιμούμε ότι, αν ομαλοποιηθούν τα πράγματα σε επίπεδο τροφοδοσίας, έχουν δυναμική για ετήσιο τζίρο μέχρι και 150 εκατ. ευρώ», προσθέτει ο κ. Πηλίδης.