Καρυπίδης: "Στόχος η εξυγίανση κι όχι η πτώχευση"

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η Αφοί Καρυπίδης, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκονται 131 σούπερ μάρκετ (πρώην Αρβανιτίδης) που έμειναν μετέωρα μετά τη λύση της σύμβασης δικαιόχρησης που είχε συνάψει με τη Μαρινόπουλος.

Την αίτηση στο άρθρο 99 ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Θεόδωρος Καρυπίδης, σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι στόχος αυτής της κίνησης είναι η προστασία από τους πιστωτές και η εφαρμογή ενός σχεδίου εξυγίανσης που θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να ανακάμψει.

Ο ίδιος, μάλιστα, μετέφερε στους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Market Ιn για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας βάσει της οποίας η τελευταία θα καταστεί βασικός προμηθευτής προϊόντων της Καρυπίδης.Η κατάσταση, πάντως, στα 131 σούπερ μάρκετ, στα οποία απασχολούνται 1.400 άτομα, είναι αποκαρδιωτική με σχεδόν άδεια ράφια, ελάχιστους ημερήσιους τζίρους και απλήρωτους εργαζόμενους έως και τέσσερις μήνες. Τα χρέη της εταιρείας υπολογίζονται από παράγοντες της αγοράς σε τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ και αφορούν οφειλές σε ΙΚΑ, εφορία, εργαζόμενους, μισθώματα κ.λπ.

πηγή: www.naftemporiki.gr