Διαμαρτυρία εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Έξω από κατάστημα του ομίλου Καρυπίδη επί της οδού Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ανέφεραν πώς, παρά το γεγονός ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα η επιχείρηση τους κατέβαλλε, το επίδομα αδείας του 2015 και το μισθό του Δεκεμβρίου του 2015, ωστόσο συνεχίζει να τους οφείλει δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και το δώρο του Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή οι υπεύθυνοι του Ομίλου Καρυπίδη θα βρεθούν στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της επιχείρησης, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και ότι θα βρίσκονται κι εκείνοι έξω από το υπουργείο την ώρα της συνάντησης.

”Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και ευελπιστούμε το υπουργείο Εργασίας να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας”, δήλωσε η Μαργαρίτα Γκιόργκη Γενική Γραμματέας στο επιχειρησιακό σωματείο του ομίλου Καρυπίδη. Όπως τόνισε η ίδια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αντικατοπτρίζονται τόσο στην κοινωνική, όσο και την προσωπική τους ζωή, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ακόμη σε σοβαρά ζητήματα υγείας.

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τέλος συνταντήθηκαν με εκπρόσωπο της υφυπουργού στο ΥΜΑΘ.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών και το δώρο Πάσχα, ενώ ρώτησαν και γιατί το αίτημα της συνάντησης τους με εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας δεν απαντήθηκε τόσο σύντομα, όσο το αντίστοιχο αίτημα της εργοδοσίας.

Όπως τόνισε η Νόπη Μυστακίδου, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, η δέσμευση που έλαβαν σήμερα είναι για συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα εξεταστεί το τι μπορεί να γίνει βάση της αυριανής συνάντησης της εργοδοσίας με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας.

πηγή: www.thestival.gr