Συλλυπητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας με επιστολή τους στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την κοίμηση του Μητροπολίτου Σταυροπηγίου Κυρού Αλέξανδρου. Στην συλλυπητήρια επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Σεβασμιώτατε,

«Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας σας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την εκδημία προς Κύριον του αγαπητού και σεβαστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου Κυρού Αλέξανδρου, του ακοίμητου θεματοφύλακα της θρησκείας μας.

Προικισμένος με τις άφθαρτες και αιώνιες αρετές της τιμιότητας, της εργατικότητας, της ευσυνειδησίας, της φιλαλήθειας και του ανθρωπισμού μαζί με ευγένεια, σεβασμό, προσφορά και αγάπη για κάθε πλάσμα φτωχό και αδύναμο.

Ακούραστος λειτουργός ακόμη και με κλονισμένη υγεία, ιερουργός άριστος, σοβαρός, ήρεμος, ιεροπρεπής.

Ἄς ἀναπαύεται τό πολυβασανισθέν με ποικίλας ταλαιπωρίας σῶμα του εἰς τήν γῆν της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, ἡ δέ ἁγία ψυχή του ἀς ἀγάλλεται «ἐν οὑρανίοις θαλάμοις διηνεκῶς» ἀπολαμβάνουσα τήν ἐν τῇ Βασιλεία τῶν οὑρανῶν φωταύγειαν τῆς Τρισηλίου Θεότητος.

Ἄς εἶναι ἡ μνήμη του αἰωνίᾳ».