Μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης του κορονοϊού στα καταστήματα εστίασης

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας Βέροιας, ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε.Ημαθίας, για επαγρύπνηση και ετοιμότητα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για τα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν Ο Διευθυντής υγείας Παπαδόπουλος Γεώργιος, οι επόπτες δημόσιας υγείας, Ζαφειροπούλου Σοφία, Χρυσάφης Απόστολος, Ανθοπούλου Σταυρούλα και Δαμιανίδου Σοφία.
Από την πλευρά των καταστημάτων, ο Πρόεδρος Σαμανίδης Κων/νος, η Αντιπρόεδρος Βλαχογιάννη Ιφιγένεια και το μέλος του Σωματείου Βασιλειάδης Ευάγγελος.

Πιο συγκεκριμένα οι οδηγίες για ιδιοκτήτες και εργαζομένους είναι σαφείς:

• να φροντίζουν για τα προγράμματα καθαρισμού – απολύμανσης της επιχείρησης και των χώρων παρασκευής καθώς και την υγιεινή και την εκπαίδευση του προσωπικού σε καθημερινή βάση
• υψηλός βαθμός ατομικής καθαριότητας των εργαζομένων και την κατά το δυνατό μέγιστη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
• Τοποθέτηση και χρήση απολυμαντικών – αντισηπτικών υγρών στους χώρους των επιχειρήσεων και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο (τουαλέτες, χώροι υποδοχής πελατών, μπαρ, σέρβις, τραπέζια, κοινόχρηστοι χώροι)
• Χορήγηση άδειας σε προσωπικό που θα παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης
• Χρήση προϊόντων χλωρίου και γαντιών στους χώρους ατομικής υγιεινής (τουαλέτες), από τα συνεργεία καθαρισμού καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και σε ώρα που τα καταστήματα μένουν κλειστά.
• Συσκευές για την αυτόματη απολύμανση τουαλέτας (όπου αυτό είναι εφικτό).

Τα προληπτικά μέτρα, πρέπει να στοχεύουν – εκτός από την προστασία – και στη διευκόλυνση των εργαζομένων και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Η πρόληψη θα πρέπει να αποτελεί ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ όλων μας!