Βέροια: Ημερίδα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

epimelitirio ima

Ημερίδα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ελλάδα Παντού», με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας κα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας στην οδό Κεντρικής 3 στη Βέροια, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 5:30 το απόγευμα. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Παράλληλα στο περιθώριο των εργασιών θα γίνει η παρουσίαση του Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού».

Πρόκειται για μια ουσιαστική προσπάθεια της συνένωσης των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων, που οραματίζεται την δημιουργία μακροχρόνιων και ικανών συμπράξεων, με απώτερο σκοπό την παραγωγή οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αξίας και υπεραξίας με κοινωνικά οφέλη καθώς επίσης και την δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας για όλους τους Έλληνες του εσωτερικού και εξωτερικού.

Σε τοπικό επίπεδο στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τις προθέσεις των φορέων και των ατόμων για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Νομού Ημαθίας, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο στους κλάδους της παραγωγής και της μεταποίησης, αλλά και στον τομέα των υπηρεσιών και του πολιτισμού της Ημαθίας.

Την Ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν οι Διοικήσεις και τα μέλη των Πολιτιστικών και Εμπορικών Συλλόγων, συλλογικοί και ομοσπονδιακή φορείς του Νομού , καθώς και όσοι ενδιαφέρονται για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών έχει ως εξής:

• 17:00 – 17:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - Εγγραφές

• 17:30 – 17:50 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
o Βασίλειος Λυκοστράτης Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Ποιότητας Ζωής
o Πατσιαβούρας Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Ημαθίας
o Τσέας Στυλιανός Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας.

• 17:50 – 18:00 Σύντομη παρουσίαση χορηγών ημερίδας

• 18:00 – 18:10 Κωνσταντίνος Καραντινινής - Ζωντανή σύνδεση με Δανία
Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Σουηδικού Πανεπιστημίου Αγροτικών Επιστημών της Ουψάλας Σουηδίας, και του Ινστιτούτου Τροφίμων και Οικονομικών Πόρων του Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης
Θέμα / Γεωργία και πολιτισμός: Εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη

• 18:10 – 18:20 Στέλιος Κατωμέρης - Ζωντανή σύνδεση με Αθήνα
Πρόεδρος Περιφερειακού Μηχανισμού Κοιν.Σ.Επ. Αττικής
Θέμα / Δικτύωση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων: Καλές πρακτικές.

• 18:20 – 18:50 Θωμάς Σοπιλίδης
Πρόεδρος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού»
Παρουσίαση Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού»

• 18:50 – 19:30 Ερωτήσεις και συζήτηση σχετικά με το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού»

• 19:30 - 20:00 Ανοιχτή συζήτηση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Η Είσοδος είναι δωρεάν , ενώ όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από κοντά μπορούν να επισκεφτούν στο διαδίκτυο το σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=E0NJ_szzKd4 , όπου θα μεταδίδεται ζωντανά.