Μήνας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας ο Νοέμβριος

giatros

Στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης συμμετέχει το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας. Προς τον σκοπό αυτό ο Νοέμβριος χαρακτηρίστηκε «Μήνας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας», με την στήριξη τριών ενημερωτικών ημερίδων-εκδηλώσεων.

-Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, θα γίνει ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροια – Ημαθία «σας περιμένουμε και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στη Βέροια η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στην πλατεία Ελιάς, στις 11 το πρωί. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στον 1ο όροφο της πιτσαρίας Παπαγάλος».

-Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 θα γίνει υπαίθρια εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση τω ν πολιτών για τον Μητρικό Θηλασμό με διοργανωτή το Μαιευτικό Τμήμα της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην διασταύρωση του πεζόδρομου Πρ. Ηλία και Ιπποκράτους στη Βέροια, από τις 11 π.μ.-13μ.μ. και κατά την διάρκειά της θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και την Αλκυόνη. Επίσης θα υπάρχει χώρος για δημιουργική απασχόληση των παιδιών με σκοπό να εξοικειωθούν με την εικόνα του θηλασμού.

-Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας (3η ΔΥΠΕ Μακεδονίας) σε συνεργασία με το ΚΑΠΑ Βέροιας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού».