Τα σιδεράκια δεν είναι μόνο για παιδιά- Υπέροχο χαμόγελο σε κάθε ηλικία

Ολοι θέλουμε να έχουμε ίσια και όμορφα δόντια. Ένα ελκυστικό χαμόγελο επηρεάζει όλη την αισθητική εικόνα του προσώπου και συμβάλλει στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του ατόμου, γι’ αυτό και η ορθοδοντική αποτελεί μια βραχυπρόθεσμη επένδυση με μακροπρόθεσμα οφέλη.

Υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι τα σιδεράκια είναι για παιδιά και εφήβους και ότι από μία ηλικία και μετά οι άνθρωποι δεν τα φοράνε πια, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η ορθοδοντική θεραπεία για τα άτομα που έχουν υγιή δόντια, ούλα και υποστηρικτικά οστά μπορεί να είναι απόλυτα επιτυχής σε οποιαδήποτε ηλικία. Εκτός από τα παιδιά και τους εφήβους, πλέον υπάρχουν και πολλοί ενήλικοι οι οποίοι επιλέγουν την ορθοδοντική θεραπεία για να βελτιώσουν το χαμόγελό τους και να εξασφαλίσουν την καλή στοματική τους υγεία.

Η ορθοδοντική μετακίνηση των δοντιών συμβαίνει λόγω της πίεσης που εφαρμόζεται στα δόντια με ορθοδοντικά μηχανήματα και συσκευές όπως τα σιδεράκια. Αυτή η πίεση μεταδίδεται μέχρι τη ρίζα του δοντιού, και τελικά στο περιοδοντικό σύνδεσμο (τον ιστό που ενώνει το δόντι με το οστό) και στο φατνιακό οστό που περιβάλλει τη ρίζα. Σε γενικές γραμμές, η αργή, συνεχής πίεση παρέχει την πιο αποτελεσματική κίνηση των δοντιών.

Η επιτυχής ορθοδοντική θεραπεία είναι μια συνεργατική προσπάθεια του ορθοδοντικού και του ασθενούς και προκειμένου να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα

Ο ορθοδοντικός παρέχει την τεχνογνωσία, το σχέδιο θεραπείας και τις συσκευές για να ισιώσει τα δόντια, ωστόσο ο ασθενής πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του ορθοδοντικού προσεκτικά έτσι ώστε η θεραπεία να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο και έχοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχετικά με σιδεράκια και άλλες ορθοδοντικές υπηρεσίες, διαβάστε περισσότερα εδώ .