Μύθοι για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Για πολλές γυναίκες η απόκτηση ενός παιδιού είναι ανάγκη από μία ηλικία και έπειτα. Παρόλα αυτά, στις μέρες μας αυξάνονται συνεχώς τα ποσοστά ζευγαριών που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους μύθους που ισχύουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση:

  1. Η πρώτη προσπάθεια της εξωσωματικής ποτέ δεν είναι πετυχημένη

Πολλές γυναίκες έχουν γίνει μητέρες με την πρώτη! Εξάλλου σε αυτήν την περίπτωση ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ηλικία της γυναίκας. Αν είναι πάνω από 35, τότε οι πιθανότητες επίτευξης με την πρώτη, είναι λίγο πιο περιορισμένες.

  1. Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με εξωσωματική έχουν θέματα υγείας

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάπτυξη των παιδιών που έχουν προκύψει από εξωσωματική είναι φυσιολογική. Έτσι κι αλλιώς η Louise Brown που είναι το πρώτο παιδί του σωλήνα, δεν αντιμετώπισε ποτέ κάποιο πρόβλημα και ήδη είναι μητέρα.

  1. Ένας άντρας με αζωοσπερμικό σπέρμα δεν μπορεί να κάνει παιδιά

Αζωοσπερμικοί είναι οι άντρες στους οποίους δεν μπορούν να ανιχνευτούν σπερματοζωάρια. Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που με διάφορες τεχνικές μπορούν εύκολα να γίνουν γονείς.

  1. Υπάρχει μόνο μία μέθοδος γονιμοποίησης

Για πολλές περιπτώσεις υπογονιμότητας υπάρχουν λύσεις με διάφορες μεθόδους εξωσωματικής. Ανάλογα με το ιστορικό του κάθε ζευγαριού, το κέντρο θα επιλέξει για εσάς όλες τις μεθόδους που σας ταιριάζουν και μπορούν να σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας.

  1. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν ωάρια για το μέλλον

Η εξέλιξη στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, επιτρέπει πλέον την συντήρηση του σπέρματος αλλά και των αγονιμοποίητων ωαρίων. Αρκεί να ενημερωθείτε σωστά από τον γιατρό σας.

  1. Εξωσωματική σημαίνει και καισαρική

Οι λόγοι που θα σας οδηγήσουν σε καισαρική είναι αυτοί που θα σας οδηγούσαν έτσι κι αλλιώς, ακόμα και αν υπήρχε φυσιολογική αναπαραγωγή.

Δείτε περισσότερα για την εξωσωματική γονιμοποίηση στην ιστοσελίδα του Δρ. Κωνσταντίνου Γιατρά .