Μετάθεση της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών για τις 3/12

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε ομόφωνα να μεταθέσει την απεργία της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου κατά μία ημέρα, ώστε να συμπέσει με την απεργία ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου.

Οι γιατροί Νοσοκομείων & ΚΥ διεκδικούν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ και αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Επίσης, την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ.

Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί την Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση ως μοναδική εργασιακή σχέση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. Επίσης, την άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία. Παράλληλα, διαμόρφωση χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού. Ταυτόχρονα διεκδικούν ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Ωστόσο παραμένει σε ισχύ η απόφαση της ΟΕΝΓΕ για στάση εργασίας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία και ΚΥ όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, ημέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, διεκδικώντας τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.