Ειρηνούπολη: Συνάντηση για εθελοντές δότες μυελού των οστών

 

Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου από τις 9 πμ έως τις 1μμ στο Δημοτικό Κατάστημα Ειρηνούπολης θα φιλοξενηθεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δοτών Μυελού των Οστών Χαριέσσας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Γίνε δότης μυελού των οστών και χάρισε ζωή σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη»!

Δίνοντας λίγο μόνο σάλιο μπορούμε να εγγραφούμε δότες μυελού των οστών και αν είμαστε τυχεροί ίσως βρεθούμε συμβατοί δότες και σώσουμε ένα παιδί που πάσχει από λευχαιμία ή λέμφωμα.

Αν βρεθούμε συμβατοί και συνεχίζουμε να το επιθυμούμε με την νέα ακίνδυνη και ανώδυνη μέθοδο και δίνοντας μόνο 25-30ml από το αίμα μας χωρίς χειρουργεία χωρίς παρακέντηση όπως παλιότερα χαρίζουμε αυτόματα ζωή στον συμβατό λήπτη.

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι αιμοδότης. Μπορεί οποιοσδήποτε έχοντας τις προϋποθέσεις από 18 έως 55 χρονών να γίνει δότης μυελού των οστών.

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών / αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με την αιμοδοσία που χαρίζει πραγματικά ζωή! 

Μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο σε συνεργασία με τους τρεις Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ειρηνούπολης.