Πως μπορεί να σας βοηθήσει ο φυσικοθεραπευτής;

Η φυσικοθεραπεία όπως το εννοεί και η λέξη είναι η επιστήμη εκείνη που ασχολείται με την αποκατάσταση της υγείας. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να υποστεί πολλές βλάβες και να χρειάζεται συγκεκριμένη καθοδήγηση, η οποία παρέχεται με τις φυσικοθεραπείες, που προάγουν, υποστηρίζουν και αποκαθιστούν όλες τις φυσικές λειτουργίες και κινήσεις του ανθρώπινου σώματος.

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να συνεργαστεί με διάφορους τύπους ιατρικής φροντίδας ή φαρμακευτικής αγωγής, επηρεάζοντας μόνο θετικά την εξέλιξη της κάθε πάθησης.

Πως μπορεί να βοηθήσει το άτομο η φυσικοθεραπεία;

  1. Αναγνωρίζει τον ακριβή λόγο των συμπτωμάτων της κάθε πάθησης

  2. Βρίσκει τις αιτίες της κάθε πάθησης αλλά και τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη της κάθε περίπτωσης

  3. Αποκαθιστά το ανθρώπινο σώμα μετά από ατυχήματα ή κακώσεις στα μέλη του σώματος ακόμα και μετά από βαριές χειρουργικές επεμβάσεις

Οι φυσικοθεραπευτές με την σειρά τους παρέχουν ειδικό εξοπλισμό αλλά και συμβουλές για την σωστή χρήση αυτού. Είτε είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ είτε όχι, ο ειδικός θεραπεύει ένα μεγάλο εύρος παθήσεων χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές. Άλλες φορές είναι εύκολη η αποκατάσταση και άλλες τα αίτια του πόνου είναι τέτοια, ώστε είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Το κέντρο φυσικοθεραπείας του φυσικοθεραπευτή Αλεξάνδρου Κ. Μπλέτσα, στην Αθήνα παρέχει ένα πολύ φιλικό περιβάλλον προς τους ασθενής και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους φυσικοθεραπευτές, έχοντας συγκροτήσει μία ομάδα που μπορεί να καλύψει ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, ορθοπεδικής, ρευματολογικής, νευρολογικής φύσεως αλλά και μία μεγάλη ποικιλία αθλητικών κακώσεων. Τελος είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.