Νόσος peyronie: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πάθηση;

Πολλοί από τους άντρες γεννιούνται με μικρές αποκλίσεις στο πέος, οι οποίες άλλες φορές δημιουργούν πρόβλημα και άλλες όχι. Αυτή η συγγενική κάμψη του πέους θεωρείται πάθηση και είναι η αιτία για την ολική ανομοιομορφία της εμφάνισης του πέους.

Πως μπορεί να εμφανιστούν αυτές οι κάμψεις;

  • Συνήθως μέχρι την ηλικία των 30 ετών οι κάμψεις αυτές παρότι επηρεάζουν την ψυχολογία του άντρα δεν επηρεάζουν τόσο την σεξουαλική του ζωή.

  • Μερικοί, κάποια στιγμή της ζωής τους βλέπουν το πέος τους να στραβώνει και αυτή η κατάσταση να συνοδεύεται από πόνο

Το μεγαλύτερο ποσοτό των παραπάνω καταστάσεων αντιμετωπίζει την πάθηση που λέγεται νόσος Peyronie. Δεν έχει καμία σχέση με λοιμώξεις ή με καρκίνο, αλλά σχετίζεται σε έναν μεγάλο βαθμό με την ελαχιστοποίηση ή την πλήρη έλλειψη της σεξουαλικής ζωής τους.

Πως αντιμετωπίζεται η πάθηση;

Αν ο ασθενής επισκεφθεί σύντομα τον γιατρό του, αυτό σημαίνει ότι η αντιμετώπιση που θα λάβει θα είναι εξ ολοκλήρου φαρμακευτική. Αν αργήσει παραπάνω από ένα χρόνο, τότε η εγχειρητική διαδικασία είναι αναπόφευκτη, αφού η βλάβη θεωρείται μόνιμη.

Τα φάρμακα όπως έχει προκύψει από έρευνες που γίνονται δεν προσφέρουν μεγάλη αποτελεσματικότητα. Εκτός από τα κλασικά χάπια, την αγωγή αυτή ένας άντρας την λαμβάνει και μέσα από ενέσεις, πάλι όμως μέτριας αποτελεσματικότητας.

Εγχειρητική διαδικασία

Σε περιπτώσεις που η κάμψη είναι μεγάλη, τότε η παραμόρφωση του πέους είναι τέτοια, ώστε να προκαλεί μεγάλη δυσκολία στην σεξουαλική επαφή. Αυτό και μόνο οδηγεί τον γιατρό να προτείνει την λύση της επέμβασης.

Βασική αρχή πριν από την χειρούργικη επέμβαση είναι η σταθεροποίηση της βλάβης. Μέσα από εξετάσεις ακριβείας ο γιατρός θα συστήσει στον ασθενή ποιες εξετάσεις πρέπει να ακολουθήσει επιπλέον ή αν είναι έτοιμος για την εγχείρηση.