Κουτσογιάννης: "Ανεκδιήγητη η επιστολή του εκτελούντα χρέη αναπληρωτή διοικητή Νοσοκομείου Νάουσας"

Σκληρή απάντηση στην επιστολή του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας έδωσε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσουγίαννης. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Για την πραγματικά ανεκδιήγητη επιστολή του εκτελούντα χρέη αναπληρωτή διοικητή της Νοσοκομειακής Μονάδας της Νάουσας, κ. Σιούγγαρη δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο – άλλωστε από τα γραφόμενα προκύπτει πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα.

Αυτό όμως που θα κάνω είναι να του επισημάνω τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας ΚΑΙ με δική του ευθύνη, όπως γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό θα ήταν προτιμότερο από το να αναλώνει τον πολύτιμο χρόνο του σε ανούσιες επιστολές να συνεργαστεί αρμονικά και χωρίς αποκλεισμούς με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος και στις κρίσιμες αυτές στιγμές για το Νοσοκομείο μας να παλέψει μαζί με όλους τους ενδιαφερομένους για την επιβίωση και την αναβάθμιση του διεκδικώντας τόσο στο Συμβούλιο του Ενιαίου Νοσοκομείου Ημαθίας, όσο και έναντι των υπερκείμενων του αρχών.

Στις παρούσες στιγμές ο εγωισμός μόνο δυσάρεστα μπορεί να επιφέρει. Ας συμμετάσχει λοιπόν κι αυτός στη μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο μας για το Νοσοκομείο μας ... Εκτός και εάν έχει ήδη αποφασίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κάποια άλλη νοσοκομειακή μονάδα άλλης πόλης...".

Η επιστολή Σιούγγαρη

"Αξιότιμε κε Δήμαρχε

Όπως γνωρίζετε από τις 18/12/2015 έχω την τιμή να ασκώ τα καθήκοντα του Αν. Διοικητή στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Στο διάστημα της πεντάμηνης μέχρι σήμερα θητείας μου προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου συνεργαζόμενος με όλους τους θεσμικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Με μεγάλη μου όμως έκπληξη διαπίστωσα ότι ο πρώτος πολίτης της πόλης αντιμετώπιζε το Νοσοκομείο της πόλης του σαν να μην υπήρχε Διοίκηση και εμένα προσωπικά σαν ένα ανύπαρκτο πρόσωπο.

Επί πέντε μήνες και ενώ είχαν προκύψει τεράστια προβλήματα στο Νοσοκομείο, εσείς ποτέ δεν ζητήσατε να σας ενημερώσω γι΄ αυτά. Ακόμη κι όταν η ύπαρξη του Νοσοκομείου Νάουσας τέθηκε σε αμφισβήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας, με διάφορους παράγοντες της γειτονικής πόλης να προτείνουν ακόμη και την κατάργηση του Νοσοκομείου της πόλης σας, εσείς και πάλι αντιμετωπίσατε την κατάσταση όχι μόνο σαν να μην υπήρχε Νοσοκομείο αλλά φοβάμαι σαν να μην υπήρχε ούτε και Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη δικαιολογημένη κατακραυγή που δεχθήκατε για την παθητική και απαράδεκτη αυτή στάση σας, ανακοινώσατε από καιρό ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου με την παρουσία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Όμως η αξιοποίηση της παρουσίας του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ προϋποθέτει και απαιτεί την εμπεριστατωμένη ενημέρωσή σας από την Διοίκηση του Νοσοκομείου όσον αφορά τα φλέγοντα ζητήματα και την κοινή διαμόρφωση επίσημων και καταγεγραμμένων προτάσεων που θα υποβληθούν προς τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη από πλευράς σας , αφού δεν υπήρξε καμία επικοινωνία σας μαζί μου, καμία επαφή, κανένα έγγραφο με το οποίο να ζητείτε την κατάθεση προτάσεων από πλευράς του επίσημου Νοσοκομείου, καμία πρόσκληση για συνεργασία.

Όπως αντιλαμβάνεσθε η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να έχει προηγηθεί η ανάλογη υπεύθυνη προεργασία και η απαραίτητη προετοιμασία σίγουρα δεν ωφελεί το Νοσοκομείο της πόλης, ενώ είναι πολύ πιθανό να εξυπηρετήσει τα πολιτικά οφέλη αυτών που λειτουργούν βάσει των γνωστών παλαιοκομματικών αντιλήψεων.

Δυστυχώς η ιδεολογία μου και οι αρχές μου δεν υπαγορεύουν την συμμετοχή μου σε μια τέτοιου τύπου συνεδρίαση.

Υ.Γ. Εκλαμβάνω ως πρόσκλησή μου στην συνεδρίαση ένα ημιτελές και δυσνόητο μήνυμα που δέχθηκα στο κινητό μου το απόγευμα της Παρασκευής 20/5/2016 και το οποίο είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου".