ΣΥΡΙΖΑ: Διασφαλισμένο μέχρι το τέλος το 2017 το ανθυγιεινό επίδομα στα νοσοκομεία

Από το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Τις τελευταίες μέρες στo Νοσοκομείο κυκλοφορούν «σενάρια» για τη κατάργηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Με αφορμή από τη μια ‘έγγραφο του Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που βγήκε μετά από νέο ερώτημα από Νοσοκομείο (γιατί άραγε τώρα το ερώτημα; ) που λέει ότι «η άποψη της Υπηρεσίας είναι ότι δεν δικαιούνται το επίδομα η Διευθύντρια και οι Τομεάρχες λόγω του ότι ασκούν διοικητικό έργο, όπως και οι Νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα-γιατί δεν ασκούν νοσηλευτικό έργο!!!», και από την άλλη σχετική ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή κ. Γρηγοράκου « για τη κατάργηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος», η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), η ΠΑΣΟΝΟΠ, η ΕΝΕ, η ΠΑΣΥΝΟ ,το ΠΑΜΕ και το ΜΕΤΑ, με ανακοινώσεις τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, με την επικείμενη ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

Με το Νέο Μισθολόγιο, που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη του 2015, ψηφίστηκε η συνέχιση της χορήγησης του Ανθυγιεινού Επιδόματος έως 31/12/2017 «με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31-12-2017».

Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ποίοι κατάργησαν το Ανθυγιεινό Επίδομα που τότε λεγόταν Νοσοκομειακό ήταν στο ύψος των 310-345€, που το έπαιρναν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι φτάνοντας το σήμερα να το παίρνουν οι ΜΙΣΟΙ εργαζόμενοι στο ύψος των 70-150€ και να εξαιρούνται μεγάλες κατηγορίες Εργαζομένων τελείως (πχ Διοικητικοί) λες και τα μικρόβια κάνουν επιλογή για τον ποιον θα προσβάλουν !!

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι το ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΕΩΣ 31-12-2017 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΟΕΔΗΝ, ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΑΔΕΔΥ ΚΛΠ) ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ « Η ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ » ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 2011".