Η επικινδυνότητα των manicure και των pedicure

Της Αντιγόνης Χαραλαμπίδου, Πτυχιούχος Αισθητικός ΑΤΕΙΘ

Τα manicure και τα pedicure εγκυμονούν κινδύνους όταν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια.

Μυκητίαση

Προκαλείται από μολυσμένα εργαλεία (ψαλίδια, κοπτήρες, λίμες) τα οποία δεν έχουν απολυμανθεί σωστά. Οι λίμες δεν μπορούν να αποστειρωθούν σωστά εφόσον έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα από μύκητα νύχια. Το 70% του γυναικείου πληθυσμού έχει αντιμετωπίσει έστω μία φορά στην ζωή του μύκητες στα δάχτυλα ή στα νύχια από μολυσμένα εργαλεία

Ηπατίτιδα B-C η ακόμα και AIDS

Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης σοβαρών νοσημάτων για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι όλα τα εργαλεία αποστειρώνονται πάντα μετά από κάθε χρήση.

Τραυματισμός και μόλυνση του παρωνυχίου

Τα λεγόμενα πετσάκια πρέπει να σπρώχνονται ή να κόβονται ελαφρώς και όχι σε βάθος γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πύλη εισόδου μικροβίων.

Εμπιστευόμαστε λοιπόν μόνο επαγγελματικούς χώρους με εξειδικευμένο προσωπικό, οι οποίοι εργάζονται με ευσυνειδησία, συνέπεια, καθαριότητα, απολυμαίνοντας σωστά τις λεκάνες, τα εργαλεία και όλες τις επιφάνειες!

Θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας και να έχουν περάσει τον έλεγχο από την διεύθυνση υγείας. Ενημερωνόμαστε και επιλέγουμε σωστά το κέντρο φροντίδας των άκρων με αυστηρά κριτήρια.