Ομιλία για την ενδυνάμωση της ζωής και της ψυχής ανθρώπων με καρκίνο πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Ενδυνάμωση της ζωής και της ψυχής ανθρώπων με καρκίνο», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στο ζαχαροπλαστείο Σερεμέτας.

Η ομιλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος», σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, το ΚΕΠ Υγείας, το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Βέροιας, και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων που γίνονται κάθε Οκτώβριο και είναι αφιερωμένες στην πρόληψη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας, Μαρία Ψωμιάδου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ομιλήτρια Δρ. Αναγνώστου – Κελεπούρη Ειρήνη, Ψυχολόγος - Σχολική Σύμβουλος και φίλη του Συλλόγου.

Το θέμα που επιλέχθηκε φέτος να συζητηθεί δεν ήταν ιατρικό αλλά αφορούσε την αποθεραπεία τον ασθενών. Ξεκίνησε επεξηγώντας την ορολογία «ενδυνάμωση» λέγοντας ότι πρόκειται για μία φιλοσοφία – αντίληψη που καλούνται τα άτομα να επιδείξουν δεξιότητες, για να είναι δυνατά καθημερινά. Δεξιότητες που θα προάγουν την ποιότητα ζωής είναι η ενίσχυση, η σταθεροποίηση ζωής, η διάθεση, η σχέση εμπιστοσύνης, η αυτοπεποίθηση, η αποδοχή διάγνωσης κ.α. Το σημερινό μήνυμα που ήθελε να περάσει με την ομιλία της η κ. Αναγνώστου είναι πώς να βελτιωθεί η καθημερινή ποιότητα ζωής. Μίλησε για την ενδυνάμωση της ζωής μέσα από την ενδυνάμωση της ψυχής. Ποιος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την ασθένεια…

Τέλος διάβασε κάποια μηνύματα:

"Υποστηρίζουμε τους αγωνιστές, θαυμάζουμε όσους επιβίωσαν και τιμάμαι όσους έφυγαν!"

"Είμαστε εδώ γιατί ποτέ δεν θα παρατήσουμε την ελπίδα!"

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπε: