Όλοι μαζί βάδισαν για το καλό της γυναικείας υγείας στην Βέροια (φωτογραφίες)

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε η δράση «Βαδίζουμε για τη ζωή» το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου, στο κέντρο της Βέροιας.

Την δράση διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος» σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, το ΚΕΠ Υγείας, το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ παράρτημα Βέροιας και τον Εμπορικό Σύλλογος Βέροιας.

Στο ραντεβού που είχε δοθεί στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, συγκεντρώθηκαν μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών, «Τα παιδιά της Άνοιξης», τα παιδιά από της «Μέριμνας», εκπρόσωποι του ΚΕΠ Υγείας, του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, του συλλόγου Μ.Α.μ.Α, της Ειδικής Αγωγής κ.α. κι όλοι μαζί διέσχισαν τους δρόμους της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα «Όλοι μαζί για το καλό της γυναικείας υγείας και γυναίκες με αναπηρίες είναι μέλη της κοινωνίας. Κίνηση σημαίνει ζωή!».

Οι συμμετέχοντες φορώντας το γνωστό ροζ κορδελάκι σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού, κρατώντας ροζ μπαλόνια στα χέρια, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες και τους ενημέρωσαν για την πρόληψη ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές.