Πραγματοποιήθηκε ο δημόσιος ταυτόχρονος θηλασμός στην Βέροια (φωτογραφίες)

Για ακόμη μία χρονιά η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροια - Ημαθία" (https://www.facebook.com/groups/VeriaThilasmos), μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, συμμετείχε στον 9ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά (πανελλαδικά ο 9ος) ο ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Η διαχειρίστρια της Ομάδας Κίρκη Τερεζάκη είπε «η Βέροια ξεκάθαρα θηλάζει. Στην Ομάδα είναι 1.130 εγγεγραμμένα μέλη. Η Ομάδα προσπαθεί να διοργανώνει δράσεις όχι μόνο για τον θηλασμό, αλλά και την μητρότητα, την ψυχολογία, τον τοκετό, την προγεννητική φροντίδα κ.α. Έχουμε ως βάση την ενημέρωση και η πληροφορία που δίνεται είναι βασισμένη στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση, σύμφωνα με τη unicef, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κι άλλους πιστοποιημένους φορείς. Εμείς ως Ομάδα θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Επιθυμούμε οι μαμάδες να θηλάζουν. Ο θηλασμός είναι φαγητό και ο δημόσιος θηλασμός είναι όπως όταν εμείς θέλουμε να φάμε και θέλουμε να καλύψουμε την πείνα μας και την ανάγκη μας για το φαγητό, γιατί το φαγητό είναι και κουλτούρα, για εμάς ο θηλασμός δεν είναι κουλτούρα. Είναι τροφή. Οπότε υπενθυμίζουμε τις μητέρες ότι μπορούν να θηλάσουν οποτεδήποτε κι οπουδήποτε, χωρίς την να χρειάζεται να απομονωθούν σε άλλο χώρο (αυτοκίνητο, δωμάτιο κτλ).

Μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι, συγγενείς και φίλοι παρευρέθηκαν σε αυτήν τη σπουδαία γιορτή της ζωής, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών «από μητέρα προς μητέρα», σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό κι εγγράφηκαν νέα μέλη στην Ομάδα.

Στις 12 το μεσημέρι καταμετρήθηκαν 31 μητέρες που θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους,  διεκδικώντας το δικαίωμα στον ελεύθερο και ανεμπόδιστο θηλασμό σε δημόσιους χώρους, μεταφέροντας το μήνυμα  "Θηλάζω οποτεδήποτε, οπουδήποτε".