Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας: 'Στηρίζουμε το φαρμακείο της γειτονιάς - Άρση των μνημονιακών μέτρων"

farmakeftikos-syllogos-imathias

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "O Φ.Σ.Ημαθίας διατρανώνει την απόφαση του, σύμφωνα και με πρόσφατη Γ.Σ., για ανθρώπινο ωράριο 5 ημερών-40 ωρών εβδομαδιαίως, πλέον των εφημεριών .

Συντάσσεται με την διεκδίκηση από το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. της άρσης όλων των μνημονιακών μέτρων Λοβέρδου - Σαλμά - Γεωργιάδη - Βορίδη που ευνοούν την συγκέντρωση σε λίγα χέρια και ολιγοπωλειακή διακίνηση - διάθεση των φαρμάκων στην Ελλάδα.

Επίσης αναμένει από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση την υλοποίηση των δεσμεύσεών της γιά άρση των μνημονιακών μέτρων (στημένης εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ κλπ) που ξεκληρίζουν το παραδοσιακό φαρμακείο, εξαπλωμένο σε κάθε γωνιά της ελληνικής γής.

Στηρίζουμε το φαρμακείο της γειτονιάς –κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τον φαρμακοποιό που με αυταπάρνηση καλύπτει σήμερα τις ελλείψεις του ετοιμόρροπου συστήματος υγείας.

Καλούμε τους εκλέκτορες της αυριανής Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. ενωτικά να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και δεδομένης της συγκυρίας να απαιτήσουν ομόψυχα τα υπεσχεθέντα".