Τι είναι η ενδομητρίωση;

woman sic

Η εξέλιξη της γυναικολογίας είναι στις μέρες μας μεγάλη, δίνοντας λύση σε μεγάλο βαθμό από όλες τις παθήσεις, που απασχολούν την γυναίκα. Η ενδομητρίωση είναι ένα από αυτά τα προβλήματα και αντιμετωπίζεται κάθε χρόνο από ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Συμβαίνει όταν τα κύτταρα από το ενδομήτριο, βρίσκονται και αναπτύσσονται σε άλλα σημεία μέσα στο σώμα.

Εμφανίζεται κυρίως στην αναπαραγωγική ηλικία και μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία είναι:

1. Πόνος κατά την διάρκεια της περιόδου αλλά και κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

2. Μεγάλη αιμορραγία στην έμμηνο ρύση.

3. Λόγω της συχνότητας εμφάνισής της στην αναπαραγωγική ηλικία ένα από τα κυριότερα συμπτώματά της είναι η υπογονιμότητα, η δυσκολία στην σύλληψη και την αναπαραγωγή.

Διάγνωση

Πολλές γυναίκες μπορεί να υποφέρουν από πόνους κατά την διάρκεια της περιόδου αλλά να μην έχουν καταλάβει ότι πάσχουν από ενδομητρίωση. Η τελική διάγνωση της προέρχεται μέσα από την λαπαροσκόπηση, την πιο ασφαλή και διαδεδομένη επέμβαση, η οποία δείχνει 100% την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των γεννητικών οργάνων, κάνοντας πιο εύκολη την διάγνωση.

Θεραπεία της νόσου

Σε πολλές περιπτώσεις, η ενδομητρίωση παραμένει σταθερή ή βρίσκεται σε ύφεση για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα οι πόνοι να αρχίζουν να γίνονται ενοχλητικοί μετά από αρκετό καιρό. Ο τύπος της θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία της γυναίκας και από την εμπειρία του ίδιου του γιατρού σε αυτά τα θέματα. Έτσι, θα έχουμε ή συντηρητική φαρμακευτική αγωγή ή την χειρουργική.

Κλείστε ραντεβού με έναν από τους κορυφαίους γυναικολόγους, εδώ και μάθετε όλες τις εξελίξεις για την πάθηση και τους τρόπους αντιμετώπισής της.