Γυναικομαστία και ανόρθωση – αυξητική στήθους

ginaikomastia-3a

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν την βελτίωση της εμφάνισης γνωρίζουν μεγάλη δημοτικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συρρέουν σε πλαστικούς χειρουργούς ώστε να αποκτήσουν την εμφάνιση που τόσο επιθυμούσαν ή για να βελτιώσουν ένα σοβαρό πρόβλημα που τους μειώνει την αυτοπεποίθηση και τους κάνει αν αισθάνονται μειονεκτικά σε σχέση με τους άλλους.

Σε αυτές τις τελευταίες περιπτώσεις, ανήκουν οι άνδρες που πάσχουν από γυναικομαστία. Πρόκειται για μία πάθηση η οποία διαμορφώνει στον ανδρικό στέρνο μαστούς οι οποίοι μοιάζουν σαν τους γυναικείους. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί κόμπλεξ με την εμφάνιση και δυσκολεύει πολύ τις ενδυματολογικές επιλογές, καθώς όσο κι αν προσπαθεί ο πάσχων να κρύψει το πρόβλημα αυτό διαγράφεται μέσα από κάθε ρούχο.

Οι πλαστικοί χειρουργοί που αναλαμβάνουν να διορθώσουν την γυναικομαστία, εφαρμόζουν στους ασθενείς αρχικά την διαδικασία της λιποαναρρόφησης. Αφαιρείται από το στήθος όλο το λίπος που περισσεύει, και ο μαστός διαμορφώνεται ανάλογα με το σωματότυπο του ασθενούς, και του αποδίδεται ανδρική μορφή.

Άλλη κατηγορία ασθενών που επισκέπτεται πλαστικό χειρουργό για να διορθώσει προβλήματα είναι οι γυναίκες που το στήθος τους είναι σε πτωτική πορεία, είτε εξαιτίας του γήρατος, είτε ως απότοκο απότομου αδυνατίσματος είτε εξαιτίας του θηλασμού οπότε και εφαρμόζουν την ανόρθωση στήθους.

woman br

Συνήθως πραγματοποιείται ανόρθωση στήθους, μέσω μιας διαδικασία η οποία γίνεται με το «μάζεμα» του μαστού προς τα πάνω, Αφαιρείται η περίσσεια ποσότητα δέρματος και οι μυς «ράβονται» προς τα πάνω για να διατηρούνται σταθεροί στο σημείο που έχει αποφασίσει ο χειρούργος.

Πολλές γυναίκες, δεδομένου ότι έχουν αποφασίσει να περάσουν από την συγκεκριμένη επέμβαση, συνήθως θέλουν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το στήθος τους προσδίδοντάς του όγκο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί κάποια επεμβατική διαδικασία στους μύες του στήθους, καθώς το εμφύτευμα διατηρεί την θέση του στήθους εκεί που πρέπει.