Διάρρηξη στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2015, συνέβη διάρρηξη στο μοναστήρι της Θεοτόκου Καλλίπετρας που βρίσκεται στις όχθες του Αλιάκμονα. Το συμβάν πραγματοποιήθηκε πριν τις 3:00 το πρωί που οι πατέρες εγείρονται για την καθημερινή πρωινή λειτουργία.

Συγκεκριμένα οι δράστες κατέστρεψαν τις κάμερες παρακολούθησης, εισέβαλαν από το εξωτερικό τείχος στο παράθυρο του παρεκκλησίου της Μονής και αφού προκάλεσαν διάφορες καταστροφές αναζητώντας τιμαλφή στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην εικόνα της Θεοτόκου που φυλάσσεται στο αρχονταρίκι την μετέφεραν στο πάρκιν και εκεί την απογύμνωσαν από τα τάματα (κοσμήματα κ.α. αφιερώματα) της ευλάβειας των προσκυνητών. Στη συνέχεια διέρρηξαν και τα 2 οχήματα που ανήκουν στους πατέρες της Μονής χωρίς να βρουν κάτι αξιόλογο, προκαλώντας όμως βλάβες.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό στις 4.30 το πρωί κατά την μετάβαση των πατέρων στο παρεκκλήσιο για την πρωινή μοναστηριακή ακολουθία και λειτουργία.

Κλήθηκε άμεσα η Ασφάλεια η οποία κατέγραψε το γεγονός και πήρε τις ανάλογες καταθέσεις. Ερευνάται το υλικό της ψηφιακής καταγραφής.