Για τους κινδύνους του διαδικτύου μίλησε σε μαθητές ο Επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

sfakianakis2

Για τους κινδύνους του διαδικτύου μίλησε σε μαθητές στην Βέροια και τη Νάουσα ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκης. Τόνισε στην ομιλία του τα οφέλη που φέρνει στην κοινωνία το διαδίκτυο με την ταχύτητα στην κίνηση της πληροφορίας και τις ανέσεις στην μάθηση αλλά επεσήμανε και τους κινδύνους που κρύβονται σε αυτό. "Μην μιλάτε ποτέ σε άγνωστους. Να μιλάτε μόνο σε γνωστούς" είπε ο κ. Σφακιανάκης και ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα παιδικής πορνογραφίας που αντιμετώπισε η υπηρεσία του. "Έχουμε χτίσει μια επιστημονική αστυνομία και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά".

Αναλυτικά για την παιδική πορνογραφία μίλησε η κ. Γαλάνη, στέλεχος της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα μίλησε για τους τρόπους που προσεγγίζουν τους νεαρούς τα παιδιά.

Ο κ. Σφακιανάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο Cyberbulling. "Έχουμε τα καλύτερα παιδιά και κάποιοι προσπαθούν να τα κάνουν όλα bulling. Βulling έχουμε όταν υπάρχει τρόμος και ανησυχία αλλά κείναι μόνο 13αι κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας του παιδιού" είπε ο κ. Σφακιανάκης και ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα. "Δεν θα ποινικοποιησουμε το χαμόγελο των παιδιών. Τις παρεξήγησεις των παιδιών δεν τις αναγαγουμε σε ποινικό αδίκημα. Καταγεγραμμένα περιστατικά " τόνισε. Αναλυτικά για το φαινόμενο μίλησε η Μαρία Γρουτζίδου, στέλεχος της υπηρεσίας.

sfakianakis3

Άλλο θέμα που αναλυθηκε ήταν ο εντοπισμός περιστατικών ανθρώπων που βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι έγινε παρέμβαση σε 1400 περιστατικά και ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Επίσης αναφέρθηκε στον εθισμό στο διαδίκτυο λέγοντας ότι είναι κλινική διαταραχή σημειώνοντας ότι το ποσοστό φτάνει το 40%. Αναφέρθηκαν τα συμπτώματα όπως απομόνωση, παραμεληση υποχρεώσεων κ.α και που να απευθυνθούν οι εθισμένοι.