Μπαντουβάκης: "Ένιωσα την Ημαθία ως νομό μου και την Βέροια ως πόλη μου"

Αποχαιρετηστήρια επιστολή έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Νίκος Μπαντουβάκης, ο οποίος αναβαθμίστηκε και αφήνει την Ημαθία. Στην επιστολή του αναφέρει: "Κατά τις τελευταίες ετήσιες τακτικές κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., η Πολιτεία με τίμησε με το να με προάγει στο βαθμό του Υποστρατήγου και να μου εμπιστευθεί τη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας.

Η επί δυόμιση χρόνια παραμονή μου στην Ημαθία αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αποχωρώντας θα άφηνα πίσω μου ένα κομμάτι του εαυτού μου. Ένα δυσεξήγητο συναισθηματικό δέσιμο με την όμορφη αυτή περιοχή που κι εμένα τον ίδιο με ξένισε. Η "πόλη μου", "ο Νομός μου" όπως συχνά ανέφερα, εννοώντας την ευθύνη που ήμουν επιφορτισμένος για το Νομό Ημαθίας, τελικά απέκτησε πραγματικό νόημα και δεν ήταν απλά πλέον «τρόπος του λέγειν».

Είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους, εργατικούς, φιλόξενους με κουλτούρα, με διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο και γενικά με ανησυχίες, που αλλού δεν είναι αυτονόητες. Ανθρώπους που μου χάρισαν την φιλία και την εμπιστοσύνη τους και που μαζί τους πέρασα υπέροχες στιγμές και ευχάριστες αναμνήσεις που θα με συνοδεύουν πάντα.

Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, προσπάθησα με τη βοήθεια του Θεού να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και της κοινωνίας και των προϊσταμένων μου για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, έχοντας πάντα στο πλευρό μου τους άξιους συναδέλφους μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους τους συναδέλφους μου, με ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία τους και για τη στήριξή τους, στις δύσκολες υπηρεσιακές στιγμές.

Είμαι σίγουρος ότι, με τη νέα ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα εργασθούν όπως πάντα με ζήλο, φιλότιμο, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό και τα αποτελέσματα θα είναι άριστα.

Τέλος αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πρώτα - πρώτα όλους τους πολίτες της Ημαθίας, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, τον ευσεβή Κλήρο, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους Δικαστικούς – Εισαγγελικούς Λειτουργούς, τους ένστολους συναδέλφους των λοιπών Σωμάτων, τους συνταξιούχους συναδέλφους με τους οποίους διαχρονικά συνεργάστηκα, όλους τους Φορείς, τις κοινωνικές δομές και συλλόγους, τα Μ.Μ.Ε., τον τοπικό Τύπο, τους δημοσιογράφους, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εμπιστοσύνη των.

Ο Θεός να χαρίζει σε όλους υγεία προσωπική και οικογενειακή. Καλή επιτυχία στο νέο Διευθυντή".