tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ρονάλντο vs Μέσι: τέλος εποχής ή ευκαιρία για να αναδειχθούν νέα ταλέντα;

“Ρονάλντο ή Μέσι”? Η κλασσική, πλέον, ερώτηση που διχάζει τους φιλάθλους, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν - οι μεν στους δε - την ανωτερότητα του ενός ή του άλλου, ίσως να μην είναι και πολύ επίκαιρη πλέον. Οι παίκτες που έχουν αγαπηθεί όσο λίγοι, έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των οπαδών και  έχουν κατακλύσει όλους τους μπουκς του κόσμου - όπως και τις Ελληνικές στοιχηματικές, με στοιχήματα και πονταρίσματα από τους φανατικούς τους, έχουν ήδη αποχαιρετήσει τη γηραιά ήπειρο και έχουν βάλει πλώρη για να κατακτήσουν νέους κόσμους!

Εδώ και πάνω από μια δεκαετία, οι φανατικοί οπαδοί του ποδοσφαίρου έχουν μπει σε μια συζήτηση σχετικά με το ποιός είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. 

Είναι ο Αργεντινός επιθετικός - Λιονέλ Μέσι - ο οποίος εντυπωσιάζει συνεχώς το κοινό με την εκπληκτική του απόδοση, τις μοναδικές του ικανότητες, την αντοχή του και την ανεπανάληπτη αποτελεσματικότητα στα δίχτυα; 

Η μήπως είναι ο Πορτογάλος επιθετικός - Κριστιάνο Ρονάλντο - ο οποίος έχει καταπλήξει σχεδόν τους πάντες με την εξαιρετική του επάρκεια στον αγωνιστικό χώρο, την ικανότητά του να ανατρέπει τα πάντα και να οδηγεί την ομάδα του στην επιτυχία; 

Οι δύο αυτοί παίκτες έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο αποκλειστικά και μόνο λόγω της ικανότητας τους να παίζουν μπάλα όπως κανείς άλλος. Και κάθε φορά που διεξάγεται ένας αγώνας μεταξύ τους, ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί στενά, με τις στοιχηματικές εταιρίες να δέχονται ρεκόρ στοιχημάτων και πονταρισμάτων που δείχνει ακριβώς αυτό το τεράστιο ενδιαφέρον για τους δύο σταρ του ποδοσφαίρου. 

Κάποιοι απλά λατρεύουν το πώς ο Μέσι έχει την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο με τον άριστο έλεγχο της μπάλας. Κάποιοι άλλοι, από την άλλη πλευρά, δεν χορταίνουν τον Ρονάλντο με την απίστευτη ταχύτητα, τη δύναμη, την αφοσίωση και φυσικά τις απαράμιλλες ηγετικές ικανότητες του. 

Η αλήθεια είναι ότι το “Ρονάλντο ή Μέσι” έχει γίνει απολύτως απαραίτητη “κουβέντα” μεταξύ όλων όσων έχουν έστω και τις ελάχιστες γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον μεταξύ των φανατικών οπαδών. 

Όμως, με την αποχώρηση και των δύο από τις ευρωπαϊκές ομάδες τους, ποιο θα είναι το μέλλον αυτής της συζήτησης; 

Προς τα τέλη του 2022 η μεγάλη είδηση είχε φτάσει στα αυτιά όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με την Al Nassr - έναν ανερχόμενο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος επρόκειτο να αναδειχθεί σε ομάδα-κλειδί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. 

Οι φήμες σύντομα πήραν σάρκα και οστά και από τον Ιανουάριο του 2023 η νέα υπογραφή τέθηκε σε ισχύ. Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε  στο Ριάντ και άρχισε να αγωνίζεται στο νέο του "σπίτι". Μια νέα ζωή, ένας νέος σύλλογος, ένα νέο μέλλον για τον Κριστιάνο Ρονάλντο επρόκειτο να ξεκινήσει. 

Λίγους μήνες αργότερα, ο Λιονέλ Μέσι ήρθε στο επίκεντρο για μια ακόμη μεταγραφή που θα έγραφε ιστορία, όπως ακριβώς έκανε και ο Ρονάλντο νωρίτερα εκείνη τη χρονιά. Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε τον Μέσι και όλοι κατάλαβαν ότι οι μέρες του Αργεντινού σταρ στην PSG είχαν τελειώσει. Η Ίντερ Μαϊάμι θα καυχιόταν πλέον για το γεγονός ότι κατάφερε να αποκτήσει έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου - που θεωρείται το απόλυτο ποδόσφαιρο. 

Με τους δύο τους να απομακρύνονται από την ευρωπαϊκή ήπειρο, θα υπάρχει πλέον η συζήτηση "Ρονάλντο ή Μέσι"; Θα συνεχίσει να απασχολεί το ποιός είναι καλύτερος από τον άλλον; Ή μήπως τώρα είναι η ώρα για να αναδειχθούν νέα ταλέντα που τόσο καιρό βρίσκονταν στη σκιά των δύο σταρ; Μήπως είναι τώρα η ώρα για τη νέα γενιά των ποδοσφαιριστών να λάμψει? 

Η αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί να είναι δύσκολο να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρό για να πούμε με σιγουριά ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για τους δύο αστέρες του ποδοσφαίρου έχει εξασθενήσει - ειδικά από τη στιγμή που δεν παίζουν τόσο συχνά όσο έπαιζαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι στην πρώτη γραμμή, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θα τους θεωρεί πλέον τους απόλυτους κυρίαρχους των γηπέδων.

Από την άλλη πλευρά, με τους δύο τους να φεύγουν εκτός ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μια νέα γενιά ποδοσφαιριστών αναδύεται και ίσως αυτή η γενιά να μπορέσει να μας δώσει ταλέντα όπως ο Ρονάλντο και ο Μέσι. 

Υπό τη σκιά αυτών των δύο γιγάντων, ήταν κάπως δύσκολο να πούμε αν κάποιος άλλος παίκτης θα μπορούσε να κάνει τόσα πολλά όσο αυτοί, αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι το τέλειο παράδειγμα ενός ποδοσφαιριστή που ανεβαίνει αθόρυβα αλλά σταθερά και αν δεν υπήρχαν ο Μέσι και ο Ρονάλντο, θα ήταν αυτός για τον οποίο θα μιλούσαμε όλοι, θαυμάζοντας το ταλέντο και τις ικανότητες του. 

 

Το τι θα συμβεί, μένει να το δούμε. Η ερώτηση “Ρονάλντο εναντίον Μέσι" θα μεταφερθεί απλά σε άλλες ηπείρους ή στον απόηχο της θα δούμε νέα αστέρια να λάμπουν;

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69