tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πώς να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα, με εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο να το παρακολουθούν, αλλά και να παίζουν. Μικροί και μεγάλοι αθλούνται απολαμβάνοντας το συναρπαστικό σπορ, το οποίο όμως μπορεί να επιφυλάσσει σοβαρούς τραυματισμούς. Γι’ αυτό το λόγο και είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε να διασκεδάζουμε το παιχνίδι με ασφάλεια, προστατεύοντας το σώμα μας.

Ας δούμε μερικά σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη για να αποφύγουμε χτυπήματα και τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο:

Μην παραλείπετε το ζέσταμα

Το ζέσταμα πριν από κάθε άσκηση είναι απαραίτητο, είτε πρόκειται για κάποιο ομαδικό άθλημα, είτε για κάποιο ατομικό. Οι μυς σας πρέπει να ζεσταθούν και να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτητικές κινήσεις που θα κάνετε. Κάντε μερικές χαλαρές ασκήσεις, αλλά και χαμηλής έντασης τρέξιμο πριν αρχίσετε να παίζετε ποδόσφαιρο.

Μην κάνετε απότομες κινήσεις και αλλαγές κατεύθυνσης

Συχνά βλέπουμε ακόμα και κορυφαίους ποδοσφαιριστές να τραυματίζονται σοβαρά χωρίς να έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση αντιπάλου. Κάποιες φορές, κάνοντας απότομες αλλαγές κατεύθυνσεις ή απρόσμενες κινήσεις, πιέζουμε σημεία όπως τα γόνατα και ο αστράγαλός μας. Πρέπει να έχουμε καλή ισορροπία και σιγουριά στις κινήσεις μας για να αποφύγουμε ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Όπως κάθε άθλημα, έτσι και το ποδόσφαιρο χρειάζεται το σωστό εξοπλισμό. Προμηθευτείτε με ποδοσφαιρικά παπούτσια με βάση το τερέν που θα παίξετε, όπως τα Adidas Predator https://www.r-gol.com/el/adidas-predator, επικαλαμίδες (https://www.r-gol.com/el/epikalamides) για να προστατεύσετε την κνήμη σας και τα κατάλληλα ρούχα για να παίζετε με άνεση και ασφάλεια από το https://www.r-gol.com/el.

Μην πιέζετε το σώμα σας

Το ίδιο μας το σώμα μας δίνει σήματα όταν κάνουμε υπερπροσπάθεια. Αν νιώσουμε τη γάμπα μας να μας τραβάει, έντονες εκτάσεις και πίεση σε αυτήν είναι δεδομένο ότι θα καταλήξει σε κάποιον τραυματισμό. Ας είμαστε προσεκτικοί και να μην υπερβάλλουμε εαυτό όταν δεν είμαστε σίγουροι ότι το σώμα μας θα μπορέσει να μας ακολουθήσει σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Κάντε αποθεραπεία μετά την άσκηση

Η αποθεραπεία είναι σημαντική μετά το ποδόσφαιρο, αλλά και κάθε είδους άλλη άσκηση. Με μερικές εξειδικευμένες ασκήσεις μπορούμε να χαλαρώσουμε τους μυς μας, ενώ και λίγο χαλαρό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει να μην παραμείνουν οι μυς σε ένταση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69