tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μια γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα (βίντεο)

Η Τσικίνα Κυριακή με τον αριθμό 40 ήταν η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στην 20η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας, το διήμερο 29-30 Απριλίου, στο Μακροχώρι.

Η κα Τσικίνα αγωνίστηκε με φορτηγό, μάλιστα το φορτηγό της εργασίας της και φυσικά έκλεψε τις εντυπώσεις του γυναικείου πληθυσμού που παρακολουθούσε τους αγώνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται, έχουν μεσολαβήσει κάποια χρόνια κι έχει ήδη στο ενεργητικό της 29 έπαθλα. Είχε συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των φορτηγών με τον μικρότερο χρόνο και στην κατηγορία των γυναικών.

«Το άθλημα είναι ανδροκρατούμενο όμως δέχονται με μεγάλη χαρά τη συμμετοχή των γυναικών  στους αγώνες. Η δεξιοτεχνία είναι ένα μάθημα ώστε να μάθουμε να οδηγούμε με ασφάλεια στον δρόμο». Στους αγώνες την μύησε ο σύζυγός της Γιάννης Τσικίνας, που ασχολείται 50 χρόνια με τον αθλητισμό και της έμαθε να χειρίζεται κάθε είδους όχημα. Δεν θέλει ειδικό δίπλωμα. Η ίδια έχει δίπλωμα για φορτηγό καθώς ως επαγγελματίας της ήταν απαραίτητο για την δουλειά της, να μάθει να κάνει ελιγμούς. Έτσι έγινε δεξιοτέχνης με το φορτηγό. Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στις γυναίκες όλων των ηλικιών, να πάρουν μέρος στους επόμενους αγώνες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, σημασία άλλωστε έχει η συμμετοχή. «Μέσα από αυτή την δράση μαθαίνουμε οδηγική ασφάλεια και πώς να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες σε τεχνικά θέματα που προκύπτουν στο αυτοκίνητο».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69