Αποκλείστηκε από το κύπελλο ο Φίλιππος

basket

Εκτός κυπέλλου έμεινε ο Φίλιππος. Στο ματς που έγινε στο Μακροχώρι έχασε από το Ψυχικό με 68-79. Σε ένα δυνατό, γρήγορο και εντυπωσιακό παιχνίδι ο Φίλιππος Βέροιας, κάνοντας αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και κοιτάζοντας στα "μάτια" το Ψυχικό, έχασε στο Δ.Α.Κ "Δημήτριος Βικέλας" με σκορ 68-79 και αποκλείστηκε απο το κύπελλο Ελλάδας.

Το Ψυχικό μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-22. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν μια διαφορά 8 πόντων που όμως οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα με πολύ καλές άμυνες και ευστοχία στην επίθεση κατάφεραν να καλύψουν ισοφαρίζοντας στο τέλος του ημιχρόνου σε 37-37.

Στην επανάληψη το Ψυχικό πίεσε σε όλο το γήπεδο και ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με σκορ 55-60. Η αποχώρηση του Τριχόπουλου και η κούραση των παικτών του Φιλίππου στο τελευταίο τρίλεπτο οδήγησαν το Ψυχικό στην νίκη με σκορ 68-79 και τον αποκλεισμό του Φιλίππου απο την επόμενη φάση του κυπέλλου.

Ο Δημήτρης Γκίμας μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε : "Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ψυχικού. Κέρδισε δίκαια το παιχνίδι. Για μας ήταν το πρώτο διπλό της χρονιάς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου. Δεν μπορούσα να περιμένω τίποτα περισσότερο. Αναγκαστήκαμε μετά την αποχώρηση του Τριχόπουλου να παίξουμε χωρίς ανάσες αλλά παρόλα αυτά ανταποκριθήκαμε μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κοιτάζουμε την συνέχεια, να είμαστε όλοι υγιείς. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες δυο - τρεις προσθήκες ώστε να μπορούμε να προπονηθούμε καλύτερα αλλά και να έχουμε μεγαλύτερο rotation".

Τα αποτελέσματα:
ΚΥΜΗ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π.: 62-64
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 91-90
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΨΥΧΙΚΟ: 68-79
ΕΘΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: 81-82
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΔΟΥΚΑΣ: 70-74
ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: 56-84
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: 79-57