Γκίμας: "Κρατάμε την ομάδα σε τροχιά παραμονής"

Μετά το τέλος του αγώνα Φίλιππος Βέροιας - Ψυχικό ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας και ο Νίκολα Ότοβιτας μίλησαν στους δημοσιογράφους για το παιχνίδι. Αναλυτικά τα όσα είπαν :

Δημήτρης Γκίμας: «Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα του Ψυχικού. Νομίζω ότι και για τον κόσμο ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καταφέραμε να κερδίσουμε στο τέλος με τον τρόπο που έχουμε χάσει κι εμείς σε κάποια παιχνίδια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μας και πρόκειται για μια υπερβατική νίκη. Δεν συγκρινόμαστε εμείς με την ομάδα του Ψυχικού σε κανένα τομέα. Είχαμε πει και πριν παιχνίδι ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες υπερβάσεις, δεν τα καταφέραμε με τον Δούκα και το Περιστέρι τα καταφέραμε σήμερα. Η νίκη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νίκη 2 βαθμών.

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο πέρα των play-out. Ο στόχος μας είναι να μπούμε στα Play-out και κάθε νίκη που μας φέρνει πιο κοντά είναι σημαντική. Άλλωστε δεν είμαστε η ομάδα που έχει τον πρώτο ρόλο σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε φτάσει να ολοκληρώνουμε σήμερα τον πρώτο γύρο με την ομάδα να έχει πετύχει 4 πολύ σημαντικές νίκες. Πρέπει σε αυτό το σημείο όλοι μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, με μια χορηγία ή με ένα χτύπημα στην πλάτη ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Στην έναρξη αυτού του πρωταθλήματος κάποιοι πίστευαν ότι η ομάδα μας δεν θα μπορούσε να πετύχει καμία νίκη. Εμείς είμαστε εδώ. Πετύχαμε 4 νίκες και πιστεύω ότι θα κάνουμε κι άλλες.

Κρατάμε την ομάδα σε τροχιά παραμονής έστω και μέσω των play-out. Πρέπει όλοι να καταλάβουν το πόσο σημαντικό είναι για την πόλη μας να έχουμε ομάδα μπάσκετ στην Α2 μπάσκετ. Και δεν αναφέρομαι στην χρονιά που διανύουμε αλλά στις χρονιές που θα έρθουν. Είμαστε αξιοπρεπείς και είμαι πολύ υπερήφανος για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στις μεγάλες κατηγορίες. Με χαροποίησε ιδιαίτερα σήμερα η παρουσία του πολύ κόσμου και ειδικά των μικρών παιδιών που βοήθησαν και έδωσαν παλμό στο παιχνίδι. Τους ευχαριστούμε όλους για την στήριξη και τους περιμένουμε και στο επόμενο παιχνίδι»

Νίκολα Ότοβιτς : «Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω την ομάδα του Ψυχικού. Έπαιξε πολύ σκληρά αλλά και δίκαια. Για μας είναι μια πολύ μεγάλη νίκη. Με παρόμοιο τρόπο έχουμε χάσει και εμείς 4-5 παιχνίδια στα τελευταία λεπτά και αυτό κάνει την νίκη μεγαλύτερη. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές γιατί αυτή η νίκη είναι όλων μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να προπονούμαστε σκληρά και στο μέλλον θα έρθουν κι άλλες νίκες. Οπωσδήποτε θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν σήμερα στο γήπεδο και φώναξαν για την ομάδα. Θέλουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στα επόμενα παιχνίδια γιατί σίγουρα μας δίνει κουράγιο και δύναμη»