Α2 μπάσκετ: Νίκες για τους πρωτοπόρους, διπλό το Πευκοχώρι

Έστω και δύσκολα η Κύμη απέδρασε από τη Λιβαδειά με το διπλό (88-81) και συνέχισε να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον Φάρο στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο. Ο Φάρος, από τη μεριά του, νίκησε χωρίς προβλήματα το Ψυχικό 83-69, ξεφεύγοντας στο 36′ ακόμα και με 26 πόντους διαφορά, πριν χαλαρώσει στα τελευταία λεπτά.

Τη νίκη της 26ης αγωνιστικής την πέτυχε το Πευκοχώρι, το οποίο νίκησε μέσα στο κλειστό της Νέας Ερυθραίας τον Πανερυθραϊκό 89-85 χάρη σε τρίποντου του Μάρτζου 1΄΄ πριν από το τέλος και πλησίασε στον ένα βαθμό το Περιστέρι. Οσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα ήταν άκρως αμφίρροπη και με πολλές εναλλαγές. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 22-17(13′), αλλά 19-7 των γηπεδούχων έκανε το 39-29(14′). Οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα ηνία έως και το 25 καθώς το Πευκοχώρι στο δεύτερο μέρος μπήκε δυνατά κάνοντας 20-5 πήρε τα ηνία με 63-58. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν μικρό προβάδισμα, ένα καλάθι του Γιαουρτόγλου και ένα του Μπάρδα έκαναν το 83-84,ο Νίκολιτς με μία βολή έγραψε το 83-85 για να φέρει το ματς στα ίσια ο Γιαουρτόγλου με καλάθι στα 5,9΄΄. Ομως ο Μάρτζος έτρεξε και με τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ακολούθησαν αψιμαχίες μεταξύ παικτών του Πευκοχωρίου με τον πάγκο της Ερυθραίας με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή και έτσι να διαμορφωθεί με μία βολή το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Προμηθέας νίκησε με το πειστικό 95-66 την ομάδα των δυτικών προαστίων και παραμένει ένα βαθμό πίσω από τον τρίτο Εθνικό (είχε ρεπό) και έναν πάνω από τη Δόξα Λευκάδας, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Φίλιππο Βέροιας τη Μεγάλη Τετάρτη.

Πιο κοντά στα πλέι οφ και πιο μακριά από τα πλέι άουτ βρίσκεται το Παγκράτι μετά τη νίκη επί του Ηρακλή με 74-62, ενώ οι Μαχητές Δόξας Πεύκων επιβλήθηκαν του Δούκα με 64-58 αλλά δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά των οκτώ πόντων με την οποία ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο.
Τα Πεύκα αν και βρέθηκαν πίσω με 11-19 κατάφεραν χάρη στην καλή τους άμυνα να περάσουν μπροστά με 25-23 στο 15΄και από εκεί και μετά το ματς να γίνει ντέρμπι (30-31, 47-44, 59-59). Ο Δούκας αν και κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος όμως οι σωστές επιλογές τω γηπεδούχων αλλά και η αστοχία του Δούκα έδωσε τη νίκη στους Μαχητές, ενώ ο Μάρουσιτς είχε την ευκαιρία να δώσει και τη διαφορά στην ομάδα του αλλά το τρίποντο που επιχείρησε μπήκε και βγήκε. Ωστόσο, ο Δούκας μετά το τέλος του αγώνα μέσω του αρχηγού του κατέθεσε ένσταση για καταστρατήγηση των κανονισμών πεδίας καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά το γεγονός πως μετά το τέλος του αγώνα κανένας από τον πάγκο των φιλοξενούμενων δεν διαμαρτυρήθηκε.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Προμηθέας Πατρών – Περιστέρι 95-66
Μαχητές Δόξας Πεύκων – Δούκας 64-58
Φίλιππος Βέροιας – Δόξα Λευκάδας 27/4
Πανερυθραϊκός – Πευκοχώρι 85-89
Φαρος Κερατσινίου – Ψυχικό 83-69
Παγκράτι – Ηρακλής 74-62
Λιβαδειά – Κύμη 81-88
Ρεπό ο Εθνικός

πηγή: www.basketblog.gr