Παρουσιάστηκε ο νεανικός Φίλιππος - Πίστη και αισιοδοξία στην ομάδα (φωτογραφίες)

Την παρουσίαση της νέας ομάδας έκανε το τμήμα μπάσκετ του Φιλίππου την Τετάρτη το βράδυ. Ο Φίλιππος μετά από τρία χρόνια άφησε την Α2 και θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Το καλοκαίρι "χτίστηκε" με νέα ομάδα με πολύ χαμηλό μέσα όρο ηλικίας, που έχει ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία. "Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Δεν ήταν εύκολο για εμάς μετά από τρία χρόνια στην Α2, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μικρή κατηγορία η Β' εθνική" σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος Ηλίας Λαζός.

Μιλώντας για την ομάδα που δημιουργήθηκε, ο κ. Λαζός σημείωσε: "Έχουμε πίστη σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Τα παιδιά έχουν πίστη και όραμα και ήρθαν σε μια ομάδα που θα επιβραβεύσει τις προσπάθειές τους. Η χρονιά τους δεν θα έχει προβλήματα. Το πρώτο που με απασχολεί είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αν η ομάδα μείνει, αυτό θα είναι εφαλτήριο για κάτι μεγαλύτερο".

Ο κ. Λαζός τόνισε ακόμη ότι φέτος η επιτροπή μπάσκετ διευρύνθηκε και δίπλα στους "παλιούς" Καπράρα, Κόζα, Μπέι, ήρθαν οι Γιάννης Στεργίου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Φράγκης Μαρμαράς, Μανώλης Κωστής. Ακόμη σημείωσε ότι με τους χορηγούς του συλλόγου υπάρχει μια σχέδη αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού και φέτος στην φανέλα θα υπάρχει ως κεντρικός χορηγός η Novacert.

Για τα εισιτήρια διαρκείας, ο κ. Λαζός είπε ότι κυκλοφόρησαν με τιμή 40 ευρώ και 20 ευρώ για τους γονείς αθλητών και πρόσθεσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην πωλούνται 300-400 σε μια πόλη σαν την Βέροια. 

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής και στέλεχος της Novacert Γιάννης Στεργίου υπογράμμισε: "Εκτιμήσαμε την προσπάθεια του Φιλίππου και φέτος είπαμε να την ενισχύσουμε και με άλλη εταιρεία του ομίλου. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς να υπάρχει το λογότυπο μας στην φανέλα του ιστορικού συλλόγου της Βέροιας. Εμείς που δραστηριοποιούμαστε στην Βέροια έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Πρέπει να βοηθήσουμε για να μείνει ο Φίλιππος στον μπασκετικό χάρτη της χώρας".

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γκίμας δήλωσε: "Χαίρομαι που η περσινή χρονιά στάθηκε αφορμή γι αυτή την συσπείρωση. Η ομάδα έπεσε κατηγορία αλλά σώθηκε γιατί απειλούνταν με διάλυση. η χρονιά θα είναι δύσκολη. Η ομάδα είναι νεανική και θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Αυτή την περίοδο δεν παίζουμε καλά. Προσπαθούμε πολύ και θα βελτιωνόμαστε συνεχώς. Πρέπει να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν θα μιλήσω για στόχο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βλέπουμε. Πρέπει να έχουμε ένα όραμα. Πολλές επαρχιακές πόλεις έφτασαν στην Α1".

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Γκίμα, Χρήστος Μπλατσιώτης υπογράμμισε: "Η ομάδα θα βρει τον δρόμο της".

Ο Θέμις Κοθράς, ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας, σημείωσε: "Το εγχείρημα είναι τολμηρό. Υπάρχει υλικό για να χτιστεί ένας κορμός για την επόμενη χρονιά. Αυτό που θα υποσχεθούμε εμείς οι παίκτες, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο γήπεδο".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς. "Η διοίκησή μου στηρίζει ομόφωνα όλα τα θέματα αθλητισμού. Θα είμαστε κοντά σας. Θα είναι μια καλή χρονιά για το τμήμα μπάσκετ".

Στην παρουσίαση εκτός από μέλη της διοικούσας επιτροπής και χορηγούς, παραβρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Τραπεζανλίδης και ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας.