Κέρδισαν την Λάρισα, έχασαν από την Χίο οι Βετεράνοι μπάσκετ

Μια νίκη και μια ήττα ο σημερινός απολογισμός για την ομάδα της Βέροιας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων μπάσκετ. Η Βέροια ξεκίνησε πολυ δυνατά απέναντι στο θεωρητικό φαβαρί τη Λάρισα σε παιχνίδι 20 λεπτών και τη νίκησε με διαφορά 15 πόντων, έχοντας εκπληκτική όρεξη για καλάθια. Ο Τυριακίδης ακόμη μια φορά σκόραρε αδιακρίτως, παρέα με τους Τσακίρη και Κοτζάμπαση και συμπαραστάτες τους Γεωργόπουλο, Κλωναρά, Κασάπη και Εμμανουηλίδη.

Λόγω του ιδιαίτερου συστήματος διεξαγωγής του τουρνουα σε μόλις ένα τριήμερο, η ομαδα της Βέροιας έπρεπε να περιμένει να τελειώσει το δεύτερο εικοσάλεπτο της Λάρισας με αντίπαλο τη Χίο, το οποίο βρηκε νικητή τη Χίο, η οποία είχε πιο ξεκούραστους παίκτες. Η ανάπαυλα της περίπου μιας ώρας βρήκε τους Βεροιώτους κρύους να προσπαθούν να ανασυντάξουν δυνάμεις και τους Χιώτες να παίζουν ζεστοί και πιο έτοιμοι.

Παρά το αρχικό μούδιασμα, η ομάδα ψαλίδισε τη διαφορά και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Σε αυτό όμως το κρίσιμο σημείο χάνει από τραυματισμό τα δύο πρώτα βιολιά της, Τυριακίδη και Κοτζάμπαση και παρά την ηρωική προσπάθεια των υπολοίπων, η Χίος με κάποια απίστευτα τρίποντα κατάφερε να κερδίσει με διαφορά μόλις τριών πόντων και να φτάσει στον αυριανό τελικό. Η ομάδα της Βέροιας έτσι θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό με τη Δράμα.

Βέροια - Λάρισα: 48-33
Veria Warriors (ΤΡΑΝIΔΗΣ)
ΜΠΟΓΔΑΜΠΕIΔΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛIΔΗΣ, ΓΕΩΡΓOΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΑΚIΡΗΣ 12, ΤΥΡΙΑΚIΔΗ 14, ΚΛΩΝΑΡAΣ, 2, ΚΟΤΖAΜΠΑΣΗΣ 20ΚΑΡΑΘΑΝAΣΗΣ, ΙΩΑΝΝIΔΗΣ, ΑΧΤΣHΣ, ΚΑΣAΠΗΣ.

Βέροια-Χιος: 42-45
Veria Warriors (ΤΡΑΝIΔΗΣ)
ΜΠΟΓΔΑΜΠΕIΔΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛIΔΗΣ 2, ΓΕΩΡΓOΠΟΥΛΟΣ 6, ΤΣΑΚIΡΗΣ 5, ΤΥΡΙΑΚIΔΗΣ 17, ΚΛΩΝΑΡAΣ 3, ΚΟΤΖAΜΠΑΣΗΣ 9, ΚΑΡΑΘΑΝAΣΗΣ, ΙΩΑΝΝIΔΗΣ, ΑΧΤΣHΣ, ΚΑΣAΠΗΣ.