Ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του Veria Basketball Camp

hmera 3h 108

Με ομαλότητα ολοκληρώθηκε και η τρίτη ημέρα του Veria Basketball Camp 2015 αφού η προπόνηση όλων των παιδιών έγινε μέσα στο κλειστό του Δ.Α.Κ «Δημήτριος Βικέλας» μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την χρησιμοποίηση των εξωτερικών γηπέδων.

Οι νεαροί αθλητές αφού έκαναν το καθιερωμένο ζέσταμα ακολούθησαν το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάζει οι προπονητές ενώ στην συνέχεια έκαναν μετρήσεις σωματομετρικών στοιχείων και ιδιοτήτων της φυσικής κατάστασης τους (ταχύτητα, επιδεξιότητα, αλτική ικανότητα, κ.ά.) οι οποίες καταγράφηκαν και θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγησή τους στο τέλος του camp.

Σήμερα οι Παπαμακάριος και Τσαρτσαρής μίλησαν στα παιδιά για το μπάσκετ και για το τι σημαίνει ομάδα και συμπαίκτης ενώ δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις και έπαιξαν μαζί τους διάφορα παιχνίδια.

hmera 3h 110

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανώλης Παπαμακάριος στους μικρούς αθλητές: «Όπως ξέρετε όλοι το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα. Αποτελείται από τους παίκτες, τους προπονητές, του γυμναστές την Διοίκηση. Πρόκειται όπως καταλαβαίνεται για μια αλυσίδα. Για να λειτουργήσει αυτή η αλυσίδα πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ όλων αυτών. Αν σπάσει ένα από τους κρίκους της αλυσίδας αυτής καταλαβαίνετε ότι τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είναι πολύ σημαντικό για εσάς αλλά και για εμάς που είμαστε παίκτες εκτός του να βελτιωνόμαστε αγωνιστικά να βελτιωνόμαστε και σαν χαρακτήρες και νομίζω ότι το άθλημα του μπάσκετ είναι ιδανικό για να το πετύχουμε αυτό. Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το κέρδος από την 18χρονη πορεία μου σαν επαγγελματίας το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η έννοια της ομάδας, η έννοια του συμπαίκτη μου που οι ώρες που έχουμε περάσει μαζί ίσως είναι και περισσότερες από αυτές που περνάμε με τις οικογένειες μας. Τα συναισθήματα που ζείτε και θα ζήσετε μετά από κάποιο παιχνίδι είτε κερδίσετε είτε χάσετε, το να πανηγυρίσετε με τον συμπαίκτη σας, το να κλάψετε μετά από μια ήττα είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι να δεν είναι να είστε καλοί παίκτες είναι να είστε καλοί συμπαίκτες.

Όταν κάποιος κάνει ένα λάθος είναι ένα λάθος που το κάνει η ομάδα και όχι από μόνος του ο παίκτης.

Η αντιμετώπιση μας προς αυτόν πρέπει να έχει θετικό τρόπο ώστε να μπορέσει όλη οι ομάδα να διορθώσει αυτό το λάθος. Σαν να είμαστε μια γροθιά. Ποτέ δεν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι ο καθένας μόνος του. Όσο καλύτερη συνεργασία έχουμε οι παίκτες, οι προπονητές τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει η ομάδα»

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και video καθώς και ενημέρωση στην σελίδα του Veria Basketball Camp στο facebook

(http://www.facebook.com/veriacamp)