Επέλαση του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Του Βασίλη Τσιφτελίδη

Σε περίπατο μετέτρεψε το γειτονικό ντέρμπι ο έμπειρος ΠΑΟΚ ,καθόσον κέρδισε δίκαια εκτός έδρας την νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Αράχου, εξαλείφοντας έτσι τους βαθμούς [-5] ποινής περσινής χρόνιάς και όχι μόνο.

Γενικότερα παίχθηκε απλό-ήσυχο και ανοικτό ποδόσφαιρο ισορροπημένο στο Α μέρος, υπεροχή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο, παρουσία πολλών φιλάθλων , οι περισσότεροι των φιλοξενουμένων, οι οποίοι στο τέλος αποθέωσαν την ομάδα τους για την σπουδαία νίκη, ανεβάζοντας και το ηθικό στα ύψη. Ο αγώνας σίγουρα παρουσίαζε έντονο ενδιαφέρον από κάθε άποψη, με τους φιλοξενουμένους να δείχνουν περισσότερη αποφασιστικότητα, πάθος για νίκη που τελικά κατόρθωσαν να αποσπάσουν. 

Απο ένα γκολ για κάθε ημίχρονο - στο πρώτο στο 16 σε ξαφνική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Κίτσας έβγαλε ωραία σέντρα παράλληλη, και στην προσπάθεια του ο Αραμπατζής να αποκρούσει την μπάλα πιεζόμενος από αντίπαλο παίκτη [Καραμήτσου], έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα άθελα του στα δίκτυα της εστίας του από κοντινή απόσταση [αυτογκόλ] 0-1,στην μοναδική ευκαιρία που είχαν οι φιλοξενούμενοι αξιοποιήσιμη, σε απάντηση νωρίτερα στο 14 κραυγαλέα ευκαιρία του Αράχου με τον Κίτσα Κ. [πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ] που σούταρε τετ-α-τετ μόλις σύριζα άουτ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν,ανέβασαν ρυθμό δημιουργώντας άλλες σημαντικές ευκαιρίες για ισοφάριση ,αλλά αναξιοποίητες. Στην επανάληψη και αναμενόταν από τους γηπεδούχους να ανεβάσουν στροφές, αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδειξε πυγμή και επέβαλε την πλήρη κυριαρχία του, αναγκάζοντας τους οικοδεσπότες σε παθητικό ρόλο. Ευτύχισαν στο 59 ύστερα από καταπληκτική ασίστ του Ζωγράφου ,στον Καραμήτσο που μπήκε σφήνα απο πλάγια θέση και με δυνατό συρτό σουτ ,ουσιαστικά κλείδωσε και το αποτέλεσμα σκοράροντας 0-2. Ο Αραχος αν και είχε χρόνο να αντιδράσει ,φάνηκε αρκετά αδύναμος ,ίσως και η πεσμένη ψυχολογία επηρέασε την κακή απόδοση της ομάδας, αφού σε αυτό το μέρος δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία.

Πολύ καλή η Διαιτησία του κ. Βρέσκα με Βοηθούς κ.Παπαδάκη -Ασβεστάρα.

ΑΡΑΧΟΣ: Βρεττός, Μαγγανάρης [65 Μερόκης Μ] , Νουσιόπουλος, Τόζογλου, Κίτσας Λ. Τζέπης, Κίτσας Κ, Κίτσας Ε. Πιπιλιάρης, Φόλκερ [55 Παπαδόπουλος] Αραμπατζής [75 Κουλουμπιρτσίδης].

ΠΑΟΚ: Κασαπίδης, Κίτσας Λ, Βασιλείου Καρατάσος, Λαδάς, Μπεκτάς [83 Στεργιόπουλος] Ζωγράφος [81Ταραπόσος] Κίτσας Γ, Κίτσας Σ, Καραμήτσος [77 Κίτσας Β] Χαρισούδης.