Δύσκολη νίκη του Μακροχωρίου (φωτορεπορτάζ και video)

makroxori rodoxori

Του Βασίλη Τσιφτελίδη

Με γκολ του Πίκου στο 39' με δυνατό συρτό σουτ, εκμεταλλευόμενος αμυντική σύγχυση λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων, έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο στο Μακροχώρι. Ο αγώνας που ήταν αρκετά σημαντικός από βαθμολογική άποψη και για τις δύο ομάδες ,που αναζητούσαν πάση θυσία νίκη , αφού ήταν μονόδρομος, ανάγκασε αμφοτέρους να τα δώσουν όλα. Γενικότερα παίχθηκε πολύ - εξαίσιο ποδόσφαιρο ,ισορροπημένο στο πρώτο μέρος με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και στις δύο εστίες-αρκετά δυνατό με κύρια χαρακτηριστικά τα σκληρά μαρκαρίσματα, που είχαν σαν συνέπεια και τους μικροτραυματισμούς και αναγκαστικές αλλαγές.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους και απειλητικοί. Δημιούργησαν τρείς κραυγαλέες ευκαιρίες που θα περιγράψουμε παρακάτω, όπου ευτύχησαν να αξιοποιήσουν την μία -μοναδική και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι σκληροτράχηλοι όντως ,δεν απείλησαν σοβαρά την εστία του Χαρίση.

Στο δεύτερο όμως μέρος το Ροδοχώρι , μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι αντιδρώντας από τα πρώτα λεπτά. Είχε την πλήρη εδαφική υπεροχή, έκλεισε στα καρέ το Μακροχώρι που με σφιχτή άμυνα έχοντας κορυφαίους τους Σερασκέρη Χ και Σταματίου, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους κίτρινους επιθετικούς. Ωστόσο είχαν πολύ καλή ευκαιρία η πιο σημαντική γ' αυτούς στο 80 απειλώντας με ισοφάριση, όταν βολίδα του νεοεισελθόντα Κακούδη ,ο Χαρίσης απέκρουσε σωτήρια και δύσκολα ,διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Η εικόνα πράγματι στην επανάληψη ήταν δελεαστική, παίχτηκε αντίθετα με το πρώτο περισσότερο γρήγορο ποδόσφαιρο με απίστευτη ένταση και ρυθμό και άρεσε ως θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που το παρακολούθησαν με ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Να υπενθυμίσουμε τις ευκαιρίες των γηπεδούχων - στο 32' σε ξαφνική αντεπίθεση ο Φιλιππίδης τετ-α-τετ-προτίμησε κακή επιλογή κατά την εκτίμηση μας, να μεταβιβάσει στον επερχόμενο Δημοσθένους από πλάγια που σούταρε και απέκρουσε ο Κίτσος [κλασσικότατη].

Συνέχεια στο 39 όπου επιτεύχθηκε το γκολ όπως προαναφέραμε και στο 41' πάσα του Τσακαλίδη έξοχη -ο Δημοσθένους αν και με γυριστό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, νικήθηκε για δεύτερη φορά καθόσον και πάλι η μπάλα αποκρούσθηκε σωτήρια .

Η διαιτησία του κ. Χρυσάνη αρκετά καλή .όπως και των βοηθών του Παπαδάκη -Καραιωσήφ.

Μακροχώρι: Χαρίσης, Σταματίου, Σερασκέρης Χ., Σερασκέρης Δ., Κωτσιόπουλος, Δημοσθένους [46 λ.τ. Σταυρίδης], Μπρέγκου, Φωτόπουλος [54 λ.τ. Παπαντωνίου], Πίκος [78 Τσιφλίδης], Φιλιππίδης, Τσακαλίδης

Ροδοχώρι: Κίτσος, Τσαγκέρας [12 λ.τ. Μαράντης], Κοτζαχρήστος, Γιάτσος, Παρηγορίδης, Μίσκος [ 75 Μωισίδης], Ρίσσου, Ουέλιγκτον, Ευθυμιάδης, Μπάκανος [46 Κακούδης], Παπαδής.

Παραλειπόμενα: Μετά την λήξη του αγώνα απειλήθηκαν μπροστά στα αποδυτήρια των ομάδων σοβαρά επεισόδια. Συγκεκριμένα εξ αφορμής δυο αντιπάλων παικτών που συνεπλάκησαν, το συμβάν γενικεύθηκε ,καθόσον πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές ένθεν και ένθεν, όπου έπεσαν μερικές ψιλές -αλλά και μεταξύ παραγόντων και των δύο ομάδων. Με παρέμβαση ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και έτσι έληξαν τα επεισόδια.

{globalflash.gallery 116}