Έμεινε όρθια στη Νάουσα η Ειρηνούπολη (φωτορεπορτάζ)

naousa irinoupoli12

Προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου απέκτησε η Ειρηνούπολη. Στο ντέρμπι της χρονιάς, έμεινε όρθια στη Νάουσα, πήρε το 0-0 και διατήρησε τον έναν βαθμό διαφορά από τη Νάουσα. Το ματς ήταν ντέρμπι, είχε πολύ δύναμη και αρκετές ευκαιρίες. Πολυτιμότερος της Ειρηνούπολης ο Ιωακειμίδης και μοιραίας της Νάουσας ο Γασπαράτος.

Το πρώτο μέρος στη Νάουσα έμεινε στο 0-0. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ζωηρά στο ματς και στο 8' ο Πιπινίκας έχασε μοναδικό τετ α τετ (απόκρουσε με τα πόδια ο Ιωακειμίδης). Η Νάουσα συνέχισε την πίεση και στο 9' ο Σαρηγιαννίδης έκανε σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ. Μετά την φάση αυτή ακολούθησε επεισόδιο ανάμεσα σε Τζεϊρανίδη – Αβραμόπουλο που προκάλεσε σύρραξη αλλά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, επανήλθε η ομαλότητα.

Από εκεί και μετά η Ειρηνούπολη άρχισε να βγαίνει με αξιώσεις μπροστά και στο 13' είχε την πρώτη της απειλή με κεφαλιά του Καραγιάννη που πέρασε άουτ. Στο 16' ο Καραγιάννης έκανε προωθημένη μπαλιά στον Λαμπριανίδη αλλά ο Σταματέλος βγήκε έξω από την περιοχή με το κεφάλι και απομάκρυνε. Στο 23' είχαμε μια σέντρα του Συμεωνίδη από δεξιά, ο Καραγιάννης έκανε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά ο Σταματέλος μπλόκαρε. Στο 37' είχαμε την καλύτερη φάση της Ειρηνούπολης στο πρώτο μέρος. Ο Καραγιάννης έκανε την σέντρα, ο Λαμπριανίδης πετάχτηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και ο Σταματέλος μπλόκαρε.

Πριν το ημίχρονο, η Νάουσα είχε άλλη μια καλή ευκαιρία. Ο Πιπινίκας εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην άμυνα της Ειρηνούπολη, έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε. Η Νάουσα έριξε στο γήπεδο τον Γασπαράτο στην θέση του Συμπεθέρη και αμέσως μετά ο Πέτγαζλης πήρε την θέση του Καρυπίδη για να τονώθούν οι επιθέσεις των δυο ομάδων.

Το ματς ήταν ισορροπημένο και η μπάλα παιζόταν κυρίως στην μεσαία γραμμή. Στο 71' όμως η Νάουσα άγγιξε το γκολ. Ο Βλαχοδήμος έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόλλησε στην περιοχή και στρώθηκε στον Πιπινίκα αλλά το πλασέ αποκρούστηκε σωτήρια από τον Ιωακειμίδη.

Στο 81' η Ειρηνούπολη έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Συμεωνίδης τράβηξε από πίσω τον Πιπινίκα, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Στο 88' η Ειρηνούπολη έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς. Ο Κουκουράκης έβγαλε μόνο του τον Πέτγαζλη αλλά το πλασέ του τελευταία κατέληξε άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραγκιοζόπουλος

ΝΑΟΥΣΑ: Σταματέλος, Βλαχοδήμος Ζ., Παπατάνος (68' Μουρίκι), Πέιος, Περηφανόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Αβραμόπουλος, Συμπεθέρης (46' Γασπαράτος), Βλαχοδήμος Α., Καφές, Πιπινίκας.

ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ: Ιωακειμίδης, Συμεωνίδης, Αργυρίου, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Τενεκετζής (79' Γκελοσάνι), Σαμψωνίδης (72' Μανδάλης), Λαμπριανίδης, Καραγιάννης, Κουκουράκης, Καρυπίδης (55' Πέτγαζλης).

Τα αποτελέσματα

Στις Βαρβάρες, η τοπική ομάδα επικράτησε του Σκυλιτσίου και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία. Στο Ζερβοχώρι και την Μελίκη τα ματς αναβλήθηκαν λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων (κράτησαν νερά). Τα ματς της 27ης αγωνιστικής:

Μέση - Κουλούρα 3-1
Βαρβάρες - Σκυλίτσι 4-1
Τρίκαλα - Διαβατός 2-0
Καψόχωρα - ΠΑΟΚ 1-4
Μελίκη - Ροδοχώρι (αναβολή)
Αχιλλέας - Κλειδί 0-2
Νάουσα - Ειρηνούπολη 0-0
Ζερβοχώρι - Χαρίεσσα  (αναβολή)

{globalflash.gallery 3}