Άδικη ήττα για την Ακαδημία Βέροιας

Του Βασίλη Τσιφτελίδη

Πραγματικά άδικη ήττα γνώρισε η αξιόμαχη ομάδα Ακαδημία Β. από έναν αντίπαλο την ΑΕΠ ,που δεν ήταν ιδιαίτερα ανώτερος στην σπουδαία 'οικογενειακή ' αναμέτρηση. Φαίνεται ότι ισχύει ο κανόνας ,ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Στο απόγειο της ατυχίας η Ακαδημία Β που παρά την εκπληκτική εμφάνιση της ,άξιζε ακόμη και την νίκη- όμως δεν τις βγήκανε οι τρείς κραυγαλέες φάσεις που είχε κυρίως στο Β ημίχρονο ,αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής από το 47 με β΄ κίτρινη στον Γκοιλέκα,για απλή διαμαρτυρία [η εκτίμηση μας είναι ,ότι ήταν υπερβολικότατη η απόφαση του Ρέφερι].

Δεν πτοήθηκε διόλου η φιλοξενούμενη ομάδα που είχε την καθολική εδαφική υπεροχή ,όπως και στο Α' ημίχρονο ,πιάνοντας υψηλή απόδοση κλείνοντας στα καρέ την γηπεδούχο ομάδα ,που πάλευε και αυτή να κρατήσει το υπέρ σκορ [1-0] κυρίως αμυντικά και δυναμικά και τα κατάφερε τελικά. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Χ'παρασίδης στο 8' ύστερα από έξοχη πάσα κεφαλιά του Πετρούση, με κοντινό πλασέ 1-0. Η ακαριαία αντίδραση της Ακαδημίας δυστυχώς γι αυτήν δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθόσον δεν αξιοποιήθηκε η υπεροχή της και οι προσπάθειες της δεν είχαν θετική κατάληξη . Συγκεκριμένα οι τρείς σημαντικότατες ευκαιρίες των Αργυροπούλου δύο στο 62 και 75[ η μπάλα από σούτ-σύριζα άουτ] και Καλτσά τετ-α-τετ σημάδεψε και αυτός την έξοδο σύριζα, παρέμεινα απλά ευκαιρίες. Ενώ οι Πόντιοι στην μοναδική αξιόλογη φάση ,την αξιοποίησαν στο έπακρο. Καλή η Διαιτησία του κ. Γιοβανόπουλου -ελέγχεται αρνητικά μόνο στην περίπτωση που προαναφέραμε παραπάνω- ο Α' επόπτης καλός-με λάθη τραγικά ο Β'.

ΑΕΠ: Ιωαννίδης, Πουλιόπουλος, Σακελλαρίου (78 Πίκος) Χ'ΠΑΡΑΣΙΔΗΣ, Δερμιτζάκης, Θεοδωρίδης Δ [88 Κανδυλίδης] Σιούτης [46 ΤΖΙΒΑΡΑΣ] Θεοδωρίδης Α. ΠΕΤΡΟΥΣΗΣ Καφετζής ΛΑΠΑΤΟΥΡΑΣ .

ΑΚΑΔΗΜΙΑ Β.Κούβαρος, Γιουλέκας, Παπαδόπουλος Χ, Ταρατσίδης [76 Απαζίδης] Μπρανιώτης, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, ΚΑΛΤΣΑΣ, ΚΟΥΒΑΡΟΣ ΕΜ.[Κορυφαίος και των 22] ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γκαλαιτσης Σοφιανίδης