Αγώνες ποδοσφαίρου στο Ξηρολίβαδο

Η Ξηρολιβαδιώτικη νεολαία, συνεχίζοντας τη ποδοσφαιρική παράδοση του καλοκαιριού στο γεμάτο ζωή (και με κάθε είδους πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις) πανέμορφο Ξηρολίβαδο, πρωταγωνίστησε τόσο με τη παρουσία του, όσο και αγωνιστικά στα δυο παιχνίδια ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου.

Συγκεκριμένα στις 31.07 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 6.30 μμ, η παιδική – εφηβική ομάδα του Ξηρολιβάδου αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Κουμαριάς, ενός από τα βλαχοχώρια του Αν. Βερμίου. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Ξηρολιβάδου και έληξε με νίκη των Ξηρολιβαδιωτών με 5-1.

Τα γκολ σημείωσαν οι Πάσιος (2΄), Ζιάκας (δυο τέρματα, 10΄, 38΄), Κουμπουλίδης Θ. (50΄) και Χατζηαντωνίου (70΄) από τη μεριά του Ξη-ρολιβάδου και Τζίμας (55΄) από την ομάδα της Κουμαριάς.

Η σύνθεση της ομάδας του Ξηρολιβάδου ήταν η παρακάτω:

Γκούμας Γιάννης, Πάσιος Άγγελος, Φουρκιώτης Στέργιος, Τσαμήτρος Αντώνης, Χατζηαντωνίου Στέφανος, Πετρακόπουλος Βασίλης, Κουμπουλίδης Θεόφιλος, Ζιάκας Αντώνης, Κουμπουλίδης Δημήτριος, Ντέλλας Κώστας, Ευθυμιάδης, Ράδης Γιώργος, Καφές Παύλος, Καραούλας Ευθύμης, Ελευθεριάδης Παναγιώτης, Μιχαηλίδης Γιώργος, Φουρκιώτης Νίκος και Καφές Άγγελος.

Προπονητής είναι ο Απόστολος Τσαμήτρος (Πρόεδρος του ΠΟΞ) και βοηθός προπονητή και υπεύθυνη δημοσιών σχέσεων η νεαρή ξηρολιβαδιώτισσα Δέσποινα Πίκου.

Επίσης την Τετάρτη, 03.08.2016 και ώρα 6.30 μμ η παιδική – εφηβική ομάδα του Ξηρολιβάδου πάλι στο γήπεδο του Ξηρολιβάδου αγωνίστηκε με την παιδική – εφηβική ομάδα του Σελίου, του τρίτου και μεγαλύτερου βλαχοχωριού του Αν. Βερμίου.

Ο αγώνας παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν σκληρός και ανέδειξε τις ομάδες ισόπαλες (2-2). Οι Ξηρολιβαδιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο σκορ νωρίς με τον Κουμπουλίδη Θεόφιλο (7΄). Οι Σελιώτες στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι και το σφύριγμα του διαιτητή- για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου – τους βρήκε να προηγούνται με 2-1. Τα τέρματα των Σελιωτών σημείωσαν οι: Γκλεζάκος Κώστας (13΄ και Πίτος Κώστας (39΄ απευθείας κτύπημα φάουλ).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν για ένα μεγάλο διάστημα ένας μονόλογος των Ξηρολιβαδιωτών, οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στα μέσα του δεύτερου ημίχρονου (68΄) πάλι με τον Θεόφιλο Κουμπουλίδη.
Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και διακρίθηκαν από τους Ξηρολιβαδιώτες ο σκόρερ Κουμπουλίδης Θεόφιλος και από το Σέλι ο Πίτος Κώστας και ο τερματοφύλακας Κοντογιάννης Γιώργος, χωρίς βέβαια να υστερήσουν όλοι όσοι αγωνίστηκαν.

Στο τέλος όλοι οι ποδοσφαιριστές φωτογραφήθηκαν μαζί και αποχώρησαν αγκαλιασμένοι και ευχαριστημένοι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξηρολίβαδο: Γκούμας Γιάννης, Πάσιος Άγγελος, Φουρκιώτης Στέρ-γιος, Τσαμήτρος Αντώνης, Χατζηαντωνίου Στέφανος, Πετρακόπουλος Βασίλης, Κουμπουλίδης Θεόφιλος, Ζιάκας Αντώνης, Κουμπουλίδης Δημήτριος, Ντέλλας Κώστας, Ευθυμιάδης, Ράδης Γιώργος, Καφές Παύ-λος, Καραούλας Ευθύμης, Ελευθεριάδης Παναγιώτης, Μιχαηλίδης Γιώργος, Φουρκιώτης Νίκος και Καφές Άγγελος.

Σέλι: Κοντογιάννης Γιώργος, Παπαγιάννης Δημήτρης, Μπαζάκας Οδυσσέας, Λοκμανίδης Γιώργος, Καπάρας Άγγελος, Γκλεζάκος Κώστας, Νιόβας Αχιλλέας, Μουρτζίλας Κώστας, Κουτσιώφτης Γιώργος, Πίτος Κώστας, Ζαμάνης Πέτρος, Τσιγκογιάννης Νίκος.