Στο στόχαστρο του ανακριτή και οι παίκτες της Βέροιας που έπαιξαν στο β' μέρος με τον Ολυμπιακό

veria olimpiakos13

Η ΠΑΕ Βέροια μπορεί να απαλλάχθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League για τον προ διετίας αγώνα με τον Ολυμπιακό, ωστόσο τις επόμενες ημέρες η «βασίλισσα» θα καθίσει κατηγορούμενη στο σκαμνί του Γιώργου Ανδρεάδη που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς θα καλέσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, τους ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» που αγωνίστηκαν στο β' ημίχρονο του συγκεκριμένου αγώνα και θα τους απαγγείλει κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 104 του αθλητικού νόμου 2725/1999 για «δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα».

Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει ήδη ως μάρτυρες στον Γιώργο Ανδρεάδη: δηλαδή ο Νίκος Γεωργέας, ο Παντελής Καφές και ο τότε προπονητής της ομάδας Δημήτρης Καλαϊτζίδης, οι οποίοι σύμφωνα με την παράγραφο 5 του συγκεκριμένου άρθρου είναι πιθανόν ακόμη και να απαλλαγούν.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Αν κάποιος από τους υπαίτιους των πράξεων καταστήσει δυνατή με αναγγελία στην αρχή την πρόληψη της διάπραξης ενός από τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα ή με τον ίδιο τρόπο συμβάλλει ουσιωδώς στην τιμωρία τους, απαλλάσσεται από την ποινή για τις πράξεις αυτές».

Στο γραφείο 227, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου 6 των δικαστηρίων της Ευελπίδων, θα κληθούν λοιπόν να περάσουν για να τους απαγγελθούν κατηγορίες οι υπόλοιποι παίκτες που ήταν στην 11άδα του συγκεκριμένου αγώνα στο δεύτερο 45λεπτο (εκτός από τους ξένους) και δεν έχουν καταθέσει ενόρκως στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη.

Ο λόγος γίνεται για τους Δημήτρη Αμαραντίδη, Χαράλαμπο Παυλίδη, Κωνσταντίνο Μπάρμπα, Ηλία Ιωάννου που ήταν και στο αρχικό σχήμα καθώς και τους Γιώργο Σκαθαρούδη, Αλέξανδρο Καλογέρη, Δημήτρη Μάνο που είχαν μπει αλλαγή στο β' ημίχρονο και είχαν αγωνιστεί για 26, 45 και 13 λεπτά αντίστοιχα.

Η παρέλαση των παικτών της Βέροιας είναι πολύ πιθανό να αρχίσει ακόμη και από αύριο, προκειμένου να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

πηγή: www.sentragoal.gr