Ο Καλογέρης επιβεβαίωσε όσα υποστήριξαν Γεωργέας, Καλαϊτζίδης

Η επίσκεψη των ποδοσφαιριστών, που είχαν αγωνιστεί στο περιβόητο παιχνίδι της Βέροιας με τον Ολυμπιακό, άρχισε στην Ευελπίδων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. 

Σύμφωνα με το Sdna.gr, o Αλέξανδρος Καλογέρης, ο οποίος είναι κακουργηματικά κατηγορούμενος για την υπόθεση,  στην κατάθεση του τάχθηκε μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του Νίκο Γεωργέα και τον τέως προπονητή του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, οι οποίοι είχαν καταθέσει πως ο γενικός αρχηγός, Γιώργος Λαναρής, μπήκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και τους είπε να χάσουν το παιχνίδι με 3-0!

Ο Καλογέρης έκανε κάτι ...πρωτοφανές, αφού πέρασε το κατώφλι του Γιώργου Ανδρεάδη χωρίς δικηγόρο και έγινε ο πρώτος κατηγορούμενος που το πράττει.

Ο νυν παίκτης του Αρη ανέφερε στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση: «Δεν θέλω να πάρω προθεσμία και ήρθα να καταθέσω χωρίς να διαβάσω τη δικογραφία. Ήρθα να πω την αλήθεια. Στο ημίχρονο δεν ήμουν στα αποδυτήρια, αλλά στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήμουν αναπληρωματικός και έκανα προθέρμανση. Αντικατέστησα τον Νίκο Γεωργέα στο 49΄ και όταν ο Γεωργέας ήρθε να με αντικαταστήσει αναρωτήθηκα γιατί ήταν εκνευρισμένος, αλλά δεν είχα καταλάβει κάτι. Ούτε κανείς μου είχε πει. Οπότε δεν γνώριζα τι είχε ειπωθεί στα αποδυτήρια!

Όταν φτάσαμε στο 80΄ και το παιχνίδι ήταν στο 1-0, οι συμπαίκτες μου γύρισαν και μου είπαν: "Τι κάνεις ρε; Πρέπει να χάσουμε 3-0"! Εγώ συνέχισα να παίζω κανονικά γιατί δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι περίεργο γινόταν. Μετά από μέρες πληροφορήθηκα τι ακριβώς είχε πει ο γενικός αρχηγός στα αποδυτήρια και τότε κατάλαβα».

Η σκυτάλη πέρασε στον Κωνσταντίνο Μπάρμπα, που ανήκει στον Ολυμπιακό Βόλου, που μαζί με τον δικηγόρο του Ζαχαρία Κεσσέ πήρε προθεσμία μέχρι τις 8 Ιουνίου. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή της δωροδοκίας-δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος.

Ακολουθεί ο Γιώργος Σκαθαρούδης που πλέον παίζει στον Αχαρναϊκό, ενώ άλλοι τρεις θα περάσουν από το γραφείο του ανακριτή την Παρασκευή.