Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της η Βέροια κι έχασε από την ΑΕΚ

aek veria

Την ήττα με 3-0 γνώρισε στην Αθήνα από την ΑΕΚ η Βέροια. Οι γηπεδούχοι με τρεις φάσεις σε όλο το ματς σημείωσαν τρία γκολ και σε συνδυασμό με την αδυναμία της Βέροιας να σκοράρει, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια στάθηκε καλά αλλά πλήρωσε μια αμυντική της ολιγωρία και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έπαιξαν ανοιχτά, δεν άφησαν την ΑΕΚ να κάνει ευκαιρίες και βρέθηκαν δυο φορές κοντά στο γκολ αλλά μια φορά το δοκάρι και μια φορά η κακή τους τύχη δεν τους επέτρεψαν να προηγηθούν.

Στο 3' είχαμε την πρώτη ευκαιρία στο ματς για την ΑΕΚ. Ο Γιόχανσον έκανε το σουτ από πλάγια θέση δεξιά, μέσα από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.

Η Βέροια απάντησε γρήγορα. Στο 5' είχαμε δυνατό σουτ του Μαγέφσκι από αριστερά, ο έξω από τη περιοχή, ο Ανέστης ακούμπησε τη μπάλα και την έστειλε στο δεξί δοκάρι.

Στο 14' η Βέροια άγγιξε και πάλι το γκολ. Ο Μαγέφσκι "άδειασε" τον Γκάλο, έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Νέτο πήρε την κεφαλιά,, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ανέστη.

Στο 18' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο από δεξιά, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Καντιμοίρη.

Στο 31' η ΑΕΚ απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Γιόχανσον πίσω από το ημικύκλιο, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Βέροιας, αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε.

Στο 38΄η ΑΕΚ άνοιξ το σκορ. Μετά από γύρισμα του Ντίντακ από αριστερά, ο Βάργκαςπρόλαβε τον Γιαννούλη και με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Καντιμοίρη κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα

Στο δεύτερο μέρος η Βέροι εκτέθηκε νωρίς, για δεύτερη φορά, από την άμυνά της, και βρέθηκε πίσω με 2-0. Παρόλα αυτά προσπάθησε, βγήκε μπροστά, έκανε ευκαιρίες αλλά δεν κατόρθωσε να βρει δίχτυα και να επιστρέψει στο ματς.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, στο 55' η ΑΕΚ σημείωσε το 2-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο από δεξιά, ο Γιόχανσον πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη, ο οποίος με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 68' η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ναζλίδης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Κόλα πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Στο 75' η Βέροια είχε άλλη μια απειλή. Ο Καϊκούτ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 87' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Τζεμπούρ προσπάθησε να γυρίσει από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαλόν και έπειτα από συνεννόηση με τον επόπτη ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον αμυντικό της Βέροιας.Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπουανανότε, ο Καντιμοίρης πόκρουσε αλλά ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Στο φινάλε της αναμέτρησης ο Μαγέφσκι είχε κεφαλιά στο δοκάρι.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Κουντουρέλη, Χούσκογλου)

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (79' Μπουονανότε), Αραβίδης (57' Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (66' Πλατέλας).

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Άρτσε, Σιόντης (74' Σιόντης), Νέτο (57' Γεωργιάδης), Κόλα, Μαγέφσκι, Ναζλίδης.