Φιλική νίκη της Βέροιας επί της Νίκης Βόλου

Φιλική νίκη με 2-3 σημείωσε στον Βόλο επί της Νίκης η Βέροια. Η "βασίλισσα" ήταν καλύτερη, προηγήθηκε με 1-3 και δέχθηκε τέρμα στο φινάλε. 

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, η Βέροια ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Τζήμα, μέχρι το 20'. Οι φιλοξενούμενοι στο 8' με τον Παπαδόπουλο είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με το διαγώνιο σουτ του παίκτη της Βέροιας να περνά έξω από τα δοκάρια. Από μια στημένη φάση και συγκεκριμένα ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Σαρπόνγκ στο 15', η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Νίκης.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή στο 20', όταν ο Παπαγεωργίου έβγαλε τη σέντρα, με τον Τορεζάνι να πλασάρει άουτ.

Η Βέροια συνέχισε να προσπαθεί για το γκολ, ανέβασε την απόδοσή της και αφού πρώτα είχε τέσσερις καλές στιγμές, με τους Καπετένο στο 21' (κεφαλιά άουτ από εκτέλεση κόρνερ του Λινάρδου), Μπαλάφα στο 22' (σουτ απέκρουσε ο Τζήμας), Λινάρδο στο 23' (σέντρα-σουτ του Λινάρδου από πλάγια θέση άουτ), Σισοκό 26' (κεφαλιά μπλόκαρε ο Τζήμας), άνοιξε το σκορ στο 27'. Ο Μίλιεβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας στον άξονα, συνέκλινε, χωρίς κάποιος παίκτης της Νίκης να τον ανακόψει και με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζήμα, γράφοντας το 0-1 για τη Βέροια.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημίχρονου, η Νίκη ήταν καλύτερη, ανέβασε την απόδοσή της, έφτασε στη ισοφάριση, ενώ είχε και ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ. Οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη απέσπασαν το χειροκρότημα των φιλάθλων για την αγωνιστικότητά τους και το πάθος τους στο παιχνίδι.

Στο 31'ο Κορέτα σούταρε με τη μπάλα να φεύγει άουτ, για να γίνει το 1-1 στο 32'. Ο Τορεζάνι μετά από προσωπική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, ο Λόπεζ απέκρουσε, με τον Κορέτα που ακολούθησε τη φάση να στέλνει με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας.

Μάλιστα, στο 35' η Νίκη έφτασε κοντά στο να σκοράρει για δεύτερη φορά, με τον Μάριο Παπαδόπουλο να σουτάρει και τον Λόπεζ να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ.

Καλύτερη η Βέροια στο β' μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια ήταν σαφώς ανώτερη από τη Νίκη, καθώς η ομάδα της Ημαθίας έχει πιο ποιοτικό ρόστερ κι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι. Η Νίκη δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, μετά και την αποχώρηση των Παπαδόπουλου και Τορεζάνι, με τους «κυανόλευκους» να αντιμετωπίζουν προβλήματα, τόσο στο δημιουργικό, όσο και στον ανασταλτικό τομέα. Η Βέροια είχε την κατοχή μπάλας, με τους Κάλβο και Νοβαλόφσκι να μεταφέρουν το παιχνίδι από τα αριστερά και να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Νίκης.

Στο 47' σε σέντρα του Ματθαίου από τα δεξιά, πρόλαβε ο Μπαλάφας τον Βουρδάκη την τελευταία στιγμή, στις ελάχιστες καλές στιγμές της Νίκης στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Βέροια δημιουργούσε ευκαιρίες και ήταν θέμα χρόνου να έρθει το δεύτερο γκολ. Στο 54' σουτ του Καπετάνου μπλόκαρε ο Γρηγοριάδης, ενώ στο 66' χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τη Βέροια. Ο Κάλβο από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, με τον Μπαλάφα να μη μπορεί εξ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 67' σε σουτ του Σαρπόνγκ η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γρηγοριάδη, για να φτάσουμε στο 70', όπου η Βέροια πέτυχε δεύτερο τέρμα. Ύστερα από οργανωμένη προσπάθεια από τα δεξιά, ο Ασίγκμπα έβγαλε τη σέντρα και ο Βίτι πηδώντας πιο ψηλά απ' όλους με κεφαλιά έγραψε το 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι στο 80' έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ, όμως ο Άρτσε δύο φορές απέτυχε να σκοράρει. Το πρώτο σουτ απέκρουσε ο Γρηγοριάδης και το δεύτερο έδιωξαν τη μπάλα οι αμυντικοί της Νίκης.

Στο τελευταίο λεπτά οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ. Στο 87΄ο Άρτσε μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και με έναν... κεραυνό έγραψε το 1-3. Στο 88' ο Αλεξανδρής με μονοκόματο σουτ υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Λόπεζ, για να κερδίσει πέναλτι η Νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μέτσε έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γκάμπα, αυτός ανατράπηκε από τον Λόπεζ, με τον Μέτσε να εκτελεί το πέναλτι και να διαμορφώνει το τελικό 2-3.
Στα αξιοσημείωτα από πλευράς Νίκης η επιστροφή του Νέτι Μέτσε, ο οποίος την Παρασκευή έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους «κυανόλευκους» και σήμερα αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο για 45 λεπτά.

Διαιτητής: Δημητριάδης Βοηθοί: Καρακίτσιος, Αναστασίου

ΝΙΚΗ: Τζήμας (46' Γρηγοριάδης), Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παρασκευαΐδης (46' Κόκκας), Ναουμίδης (46' Αργύρης), Τορεζάνι (46' Μέτσε), Παπαδήμας (46' Αλεξανδρής), Ματθαίου (76' Τσιανάκας), Βουρδάκης (73' Γκάμπας), Παπαδόπουλος (46' Τσιουρέλης), Κορέτα (81' Σφονδυλιάς).

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Ασίγκμπα (Θ. Παπαδόπουλος), Χαροντάκης (46' Ναβαλόφσκι), Μελίσσης, Μπαλάφας, Σισοκό (61' Άρτσε), Γ. Παπαδόπουλος (46' Παπαστεργιανός), Σαρπόνγκ (75' Μαυριάς), Μίλιεβιτς (61' Βίτι), Λινάρδος (61' Κάλβο), Καπετάνος (61' Μαραγκός)

πηγή: www.goalpost.gr