Κετσπάγια: "Είμαστε καλύτεροι και ζητάμε πάντα τη νίκη"

Μετά τη νίκη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα, ο Τιμούρ Κετσπάγια θέλει ανάλογη συνέχεια στη Βέροια, ενώ μιλώντας στο novasports.gr αναφέρθηκε και στο ντεμπούτο του Αλμέιδα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Γεωργιανός προπονητής αναφέρθηκε τόσο στην πρεμιέρα της ΑΕΚ, όσο και στην εμφάνιση που είχε η Βέροια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

"Ξεκινήσαμε καλά κι αυτό είναι καλό. Πάντα μετράει μια νίκη στην αρχή, αλλά δε σημαίνει ότι έχουμε κάνει κάτι παραπάνω. Το μόνο που πετύχαμε είναι να νικήσουμε σε ένα παιχνίδι. Τώρα έχουμε το ματς εκτός έδρας γνωρίζοντας ότι η αντίπαλός μας έχασε στην πρεμιέρα με "βαρύ" σκορ". Δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολο κι αυτό το καταλαβαίνουμε τόσο εμείς όσο και οι ποδοσφαιριστές. Ξεκινήσαμε καλά και τώρα θέλουμε ανάλογη συνέχεια.

Εξαρτάται από εμάς πόσο καλοί και σοβαροί θα παρουσιαστούμε στη Βέροια. Χωρίς να υποτιμώ την αντίπαλό μας σίγουρα είμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι μέσα στο παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος κι αν το κάνουμε θα πάρουμε αυτό που ζητάμε. Αυτό που ζητάμε σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί".

Για το πόσο διαφορετικά προσεγγίζει το εκτός έδρας ματς σε σχέση με τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, ο Κετσπάγια τόνισε:

"Πάντα αλλάζει ο προγραμματισμός σε ένα ματς όταν παίζεις εντός ή εκτός έδρας. Εξαρτάται βέβαια κι από το πως θα μας αντιμετωπίσει ο αντίπαλος. Υπάρχει διαφορά, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί. Έχουμε καλή ομάδα και καλούς ποδοσφαιριστές. Δείξαμε καλά στοιχεία τόσο στο πρώτο ματς όσο και γενικά στα φιλικά παιχνίδια και πλέον θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς".

Ο τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε και στα θετικά, αλλά και στα αρνητικά στοιχεία που εντόπισε στο παιχνίδι της ομάδας κόντρα στην Ξάνθη:

"Στο πρώτο ματς υπήρχαν πολύ θετικά στοιχεία που είδαμε, αλλά υπήρχαν και αρνητικά. Θετικό είναι το ότι σκοράραμε πολύ εύκολα, βάζοντας τρία γκολ στο α' ημίχρονο κι αυτό θα επιζητήσουμε και στο ματς με τη Βέροια. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βάλουμε γκολ, έτσι ώστε να κάνουμε πιο εύκολο το ματς για μας. Δεν υπάρχουν όμως εύκολα παιχνίδια. Το αρνητικό στοιχείο που είχαμε στην πρεμιέρα είναι ότι δεν θα έπρεπε να σταματήσουμε το παιχνίδι μας στο 45ο, στο 70ο ή στο 85ο λεπτό. Πάντα πρέπει να παίζουμε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Επειδή τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για μας από την αρχί πιστεύαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι και χαλαρώσαμε. Γι' αυτό ήταν δύσκολο να ξαναμπούμε στο ματς. Αυτό δεν θέλουμε να ξαναδούμε. Θέλουμε από την αρχή ως το τέλος να είμαστε σοβαροί".

Τέλος ο Κετσπάγια σχολίασε και το επιτυχημένο ντεμπούτο του Ούγκο Αλμέιδα στο ελληνικό πρωτάθλημα:

"Αν λάβουμε υπόψιν μας την κατάσταση του Αλμέιδα απ' τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα μέχρι σήμερα, θα δούμε ότι έδειξε μεγάλη όρεξη και δούλεψε πολύ σκληρά. Υπάρχει μεγάλη διαφορά κι αυτό οφείλεται σ' αυτόν, διότι είχε θέληση για να μπει στην ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Χρειάζεται ακόμα παιχνίδια, αλλά από το πρώτο κιόλας ματς έδειξε ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Είχε μάλιστα και κάποιες μικροενοχλήσεις στη μέση, αλλά ελπίζουμε ότι το Σάββατο θα είναι απόλυτα έτοιμος. Σε ότι αφορά στη διπλή του βράβευση είναι κάτι πολύ ευχάριστο κι αυτό θέλουμε να συμβαίνει κάθε αγωνιστική. Δε φτάνει να γίνεται σε μια. Έχουμε όλο το πρωτάθλημα μπροστά μας και θέλουμε σε κάθε αγωνιστική να είμαστε ακόμα καλύτεροι".