"Άλωσε" τη Νέα Σμύρνη η Βέροια

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Βέροια. Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, κέρδισε με 1-2 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Τόλης Τεζής διάβασε πολύ καλά το ματς και η Βέροια παίζοντας έξυπνα και αποτελεσματικά προηγήθημε κε 0-2 στο πρώτο μέρος. Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, μείωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε.

Το πρώτο μέρος ανήκε στην Βέροια. Χωρίς να επιτρέψει τον Πανιώνιο να απειλήσει, σημείωσε δυο τέρματα και πήγε στα αποδυτήρια με 0-2. Ο Τερζής έστησε την ομάδα αριστοτεχνικά, έκλεισε αποτελεσματικά τον αντίπαλο και τον χτύπησε δυο φορές στην επίθεση.

Στο 18’ ο Άρσε εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Πάμπλο Βίτι νίκησε στον αέρα, στο ύψος του πέναλτι, τον Ρισβάνη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη.

Στο 22’ η Βέροια βρέθηκε κοντά στο 0-2. Ο Μεληκιώτης έκανε φανταστική κούρσα από τα αριστερά, πέρασε ως σταματημένο τον Ρισβάνη, έβγαλε προς τα έξω, ο Άρσε έπιασε το σουτ αλλά ο Γιαννιώτης έκανε εκπληκτική απόκρουση.

Ο Πανιώνιος απείλησε δυο φορές στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Στο 41’ Ο Μασούντ έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Βέροιας, ο Ανσαριφάρντ βγήκε από θέση πλάγια δεξιά αλλά ο Λόπεζα απόκρουσε

Στο 42’ πολύ καλό σουτ του Φούντα έξω από την περιοχή άουτ.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου η Βέροια σημείωσε το 0-2. Ο Μπεν έκανε τραγικό λάθος νομίζοντας ότι ελέγχει την μπάλα στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Ναβαλόβσκι έκλεψε την μπάλα,, πάσαρε στον Αργεντινό κι αυτός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά και της ομάδας του.

panionios veria1

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Πανιώνιος προσπάθησε να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ για να επιστρέψει στο ματς και στρίμωξε στην Βέροια.

Στο ο Μπεν είδε την κίνηση του Αργυρόπουλου και τον τροφοδότησε, αυτός έβγαλε την σέντρα, ο Ενγκόνγκ με πλάτη έκανε μια περίεργη κίνηση αλλάζοντας πορεία στην μπάλα, αλλά ο Λόπεζ απομάκρυνε με δυσκολία.

Στο 53’ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Ρισβάνης βγήκε μόνος - καθώς η άμυνα της Βέροιας ακινητοποιήθηκε – έπιασε και την κεφαλιά, αλλά ο Λόπεζ απόκρουσε.

Στο 59’ ο Αργυρόπουλος έβγαλε την σέντρα, ο Ενγκόνγκ με κεφαλιά έστρωσε στον Μπεν, αυτός έπιασε και το μονοκόμματο σουτ, η μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λόπεζ.

Στο 65’ εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν, ο Λόπεζ έκανε ακόμη μία φανταστική επέμβαση.

Ο Πανιώνιος διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 81’ μείωσε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ενγκόνγκ πρόλαβε τον Μπαλάφα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 90' ο Μασούντ από πολύ μακριά προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Λόπεζ, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 92' ο Οικονόμου έκανε  τη σέντρα, ο Ολαϊτάν πήρε  την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατάληξε άουτ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (10’ Αργυρόπουλος), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (75’ Ολαϊτάν), Μασούντ, Φούντας (46’ Ενγκόγκ). Ανσαριφάρντ.

ΒΕΡΟΙΑ (Απ. Τερζής - Δ. Χριστοφορίδης): Λόπεθ, Μαλόν, Καλί (73’ Καλί), Μαραγκός, Ναβαλόφσκι, Μπαλάφας, Άρσε (88’ Παπαδόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίττι (60’ Παπαστεργιανός), Καπετάνος.