Κέρδισε τον ΠΑΣ και συνεχίζει να ελπίζει σε βαθμολογική παραμονή η Βέροια

Ζωντανές κράτησε τις βαθμολογικές της πιθανότητες παραμονής η Βέροια. Την Τετάρτη επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννενα και συνεχίζει να ελπίζει σε βαθμολογική παραμονή (το θέμα αδειοδότηση είναι μια άλλη ιστορία και θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες).

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις στις δυο περιοχές. Είχε μέτριο ρυθμό όμως είχε δυο γκολ. Η Βέροια σκόραρε δυο φορές και έχοντας και την πρωτοβουλία των κινήσεων πήγε στα αποδυτήρια αέρα δυο τερμάτων. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του, μπήκε κι έπαιξε ελεύθερα ενώ στο 1-0 είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Μετά από ένα εικοσάλεπτο χωρίς σπουδαία φάση στις δυο περιοχές, η Βέροια άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 20’ ο Καπετάνος βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη, ύστερα από όμορφη πάσα του Στόιτσεφ, γκολκίπερ του ΠΑΣ απόκρουσε το πρώτο σουτ, όμως με δεύτερη προσπάθεια ο Καπετάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 27’ ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Κόντε μετά από κάθετη πάσα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λόπεθ, σε πλάγια θέση, σούταρε στην κλειστή γωνία αλλά έδιωξε ο Ισπανός.

Στο 36’ η Βέροια έγραψε το 2-0. Ο Σαρπόνγκ έκανε μια κούρσα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε στην απέναντι γωνία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 41’ ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε δύσκολα στην γωνιά του.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννενα πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αναζήτησε ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς αλλά η Βέροια κράτησε κλειστούς τους διαδρόμους προς το τέρμα του Λόπεζ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, έδωσαν χώρο και αναζήτησαν αντεπιθέσεις.

Στο 60’ ο Σαρπόνγκ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Καπετάνος έκανε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Στο 74’ ο Σαρπόνγκ βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε ένα σουτ έξω από περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης απόκρουσε.

Στο 75’ ο Κάλβο εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 78’ μετά από σέντρα του Κούτρη από αριστερά, ο Κόντε έκανε μια κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις η Βέροια σημείωσε και τρίτο τέρμα. Ο Σουλέ με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνιά του Πασχαλάκη κι έγραψε το 3-0. Προηγήθηκε κλέψιμο του Τομάς στο κέντρο, κούρσα και σουτ έξω από την περιοχή και απόκρουση του Πασχαλάκη.

Διαιτητής: Τίκας (Κουράκης, Δίπλαρης)

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς, Καλί (79’ Αντονιάν), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (46’ Σουλέ), Κάλβο, Καπετάνος (72’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Κόντε, Κοζορώνης, Γιάκος, Κοροβέσης (77’ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Λίλα (64’ Ναδάλες), Μαυροπάνος (58’ Βιδάλ), Ακόστα.